Vés al contingut
1

Es retiraran tres palmeres de Pineda per motius de seguretat

 

Ho demana un informe elaborat per la 'Red de Profesionales Doctor Árbol' n’aconsella la seva retirada després de fer les proves d’oscil·lació. La retirada dels tres arbres es farà dijous a zones del Passeig Marítim i Plaça de les Palmeres.

L'informe diu que suposen un risc per a la seguretat. Aquest risc no és imminent, però davant de possibles episodis de ventades o temporals, sumats a la sequera acumulada, n’aconsella la seva retirada per evitar-ne una fractura que acabin generant accidents. L’informe es va sol·licitar en conèixer accidents greus ocorreguts en d’altres municipis com Barcelona. Les palmeres que els van causar són del gènere Phoenix, les mateixes que s’han estudiat a Pineda. Totes les del municipi han sigut rigorosament provades amb resistògraf i se’ls ha efectuat les proves d’oscil·lació necessàries. El resultat dels treballs ha conclòs que només les tres que seran retirades presenten un risc real de fractura.


 

Retirada el dijous 14 de desembre

La retirada d’aquestes tres palmeres està prevista pel proper dijous 14 de desembre. Dues d’elles es troben a la zona del Passeig Marítim i la tercera a la Plaça de les Palmeres. Els treballs seran degudament senyalitzats.