Vés al contingut
1

'El malalt imaginari' de Molière obrirà el 43è Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda

 

Fotos. CCR i Inestable Ceretana de Puigcerdà

 

 

La primera obra que es podrà veure és 'El malalt imaginari' amb la Inestable Ceretana de Puigcerdà, el diumenge 21 de gener. És una comèdia de Molière que gira al voltant de la hipocondria. Pol Beltran, responsable del concurs de teatre ha explicat que és una obra hi apareixen molts personatges i ha destacat el vestuari, les màscares i el ritme trepidant d’entrades i sortides a l’escenari.

Fins el dia 3 de març es podran veure 5 muntatges més, de temàtiques ben diferents, amb companyies que ja han participat en altres ocasions i d’altres que fa temps que no venien a Pineda. Pol Beltran ha destacat l’alt nivell de les companyies.

Les obres es podran veure diumenge a les 6 de la tarda a la Sala Gran del CCR. Entrades a www.ccrpineda.cat o també per whattsapp al telèfon 633 669 090 (pagant les entrades a taquilla). Hi ha l'opció d'un abonament per a totes les funcions al preu de 25€ els socis i de 50€ per als no socis.


 

Sinòpsis ‘El malalt imaginari’ de Molière (Font: Wikipèdia)

L'Argant és un vell hipocondríac que està obsessionat amb la seva salut. El cuiden la seva dona i molts metges, que busquen només heretar la fortuna de l'ancià. Al seu costat, però, té també Toinette, la serventa, i la seva filla Angelique, que l'estima de debò. La Toinette intenta que el seu amo es curi de les seves manies i recuperi les ganes de viure i vol desemmascarar els mentiders que l'envolten. Per aquest motiu li diu a l'Argant que fingeixi que és mort, per veure com reaccionen els que suposadament l'estimen. L'Argant s'adona que només la seva filla és sincera en l'amor, tot i que és a l'única a qui no havia deixat ser feliç, tot intentant que es casés amb un metge ric i no amb el seu pretendent estimat. En veure com és de caràcter, l'Argant accedeix a deixar-la casar amb el seu amant i acaba proposant-se de ser ell mateix el seu metge per no deixar-se enganyar més.


 

 

1


 


 

La resta d'obres del concurs

La segona obra que es podrà veure és 'Els nois de la banda' amb el Centre de Gràcia i també es podrà veure el clàssic 'La Colometa' del Triangle de Barcelona el 4 de febrer.

Al concurs també es podrà veure 'Un dels últims vespres de Carnaval' el 18 de febrer, i 'La història del zoo' del Centre Catòlic d'Olot i 'Un mort darrera la porta' dels Amics de les Arts de Terrassa.

 

 

El concurs pinedenc està il.lustrat per una pintura de Josep Perpiñà

Per aquesta edició s'ha recuperat un cartell de l'artista gironí, molt vinculat a Pineda i pregoner de la darrera Festa Major, que va pintar el 1998, per celebrar els 20 anys del Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda.

 

1

 

1