Vés al contingut
1

La 2a Setmana contra el Càncer es dedica a totes les tipologies de la malaltia

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor, Santiago Macip i Carmen Guajardo

 


Les activitats han començat aquest divendres al migdia a la Plaça Catalunya amb totes les entitats que organitzen actes. La segona edició destaca pel treball conjunt realitzat entre diferents organitzacions i per la voluntat d’integrar totes les tipologies de càncer. Les jornades estan organitzades des de la Regidoria de Salut amb la participació d'entitats amb l’objectiu de conscienciar sobre la malaltia i oferir eines per al procés oncològic.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «és una setmana que s'adreça a tothom, i també per ajudar a superar la malaltia i a donar suport al seu entorn».

Carmen Guajardo de l'entitat El Caliu del Cor, ha dit que «fa molts anys que duen a terme aquesta tasca i ja han fet 13.000 cors repartits arreu del món».

 

1

 

A la presentació d'avui també hi ha estat present el metge i regidor de salut Santiago Macip, que ha dit que «encara hi ha estigma i sovint s'amaga una part de la malaltia». Ha dit que «totes les activitats serveixen per fer-ho visible i per poder rebre el suport necessari».

Tots han demanat suport, i ha dit que «toca a tothom» i també han dit que «les administracions han d'estar molt atents a donar el suport necessari a tothom que ho necessiti». Han demanat «posar-se a la pell de qui ho pateix». Xavier Amor ha dit que «Pineda s'ha de sentir orgullós de tenir tantes persones que ajuden a les altres persones». També ha fet un «missatge d'ànims i lluita a tothom que conviu amb la malaltia i li fa front».

 

1

 

1


 


 

Equipaments com el Centre Cívic Poblenou, l’Espai Sara Llorens, les Biblioteques Municipals, Ràdio Pineda, el CAP Pineda Centre o l’Associació Banc del Temps acolliran activitats fins el 9 de febrer. El programa recull propostes per a diferents públics, amb xerrades i espais de trobada per tal de compartir experiències i acompanyar els processos oncològics.

 

Es faran xerrades per la detecció precoç de la malaltia, i també un programa de ràdio dimecres al Pineda es Mou amb la col.laboració del CAP de Pineda.

També es faran activitats esportives, així com xerrades i activitats a la biblioteca Serra i Moret per explicar un conte a infants de 5 a 8 anys.

 

1


 

 

Un llaç de tots colors

Durant la setmana s’instal·larà la campanya «Un llaç de tots colors», que consisteix en un llaç blanc en el que la ciutadania hi podrà escriure desitjos, consells o experiències amb etiquetes de diferents colors. L’objectiu serà acolorir el llaç, agrupant en un de sol els diferents colors que representen les diferents tipologies del càncer. Totes les persones participants seran obsequiades amb una polsera commemorativa.

 


 

Exposició i llibres per lluitar contra el càncer

Podeu conèixer una selecció de llibres per conèixer millor la malaltia i també l'exposició 'El pit al descobert' cedida per Oncolliga que també es pot veure a la biblioteca de Pineda.


 

Les activitats estan organitzades per l'Ajuntament de Pineda i l’AECC, la Fundació Oncolliga, el CAP Pineda- i les entitats col·laboradores –Maresme Oncològic, l’Associació Banc del Temps i l’Associació de Facultatius Jubilats.