Vés al contingut
1

El navegant Ralph Bender arriba a Austràlia en la seva volta al món en solitari

 

Fotos de Ralph Bender

 

 

Ralph Bender és maresmenc, veí d'Arenys de Mar i que està vinculat també a navegants pinedencs. És un viatger experimentat que du a terme el gran projecte de fer la volta al món en veler, i en solitari. Després de 14.000 milles nàutiques ha arribat a la costa oest de Austràlia, concretament a Bunbury. Segons ha explicat a Ràdio Pineda, ara haurà d'estar uns dies atracat per a poder arreglar alguns elements del vaixell, que «ha patit estres després de navegar durant quatre mesos i de fer 14.000 milles, l'equivalent a 22.000 quilòmetres». En tot aquest temps no ha tocat mai terra, només aquest cop, a Austràlia.

 

Durant la travessa ha explicat que ha tingut «moments per tot, de molta tranquil·litat però també de perill» i també ha explicat que «ha patit una ferida important a la mà, que li va provocar una ferida que va haver de tractar en solitari amb una hemorràgia que li va durar quatre dies». La ferida li va provocar pèrdua de sang i fins i tot caure desmaiat a més de 2000 milles nàutiques de qualsevol illa. També ha hagut de reparar diverses parts del vaixell. També ha dit que «l'alimentació ha estat correcte, i ha pogut pescar i per tant, ha aconseguit la proteïna necessària per un viatge així».

 

1


 

També ha explicat que «se sent molt ben acollit a Austràlia on l'estan ajudant en tot i ha pogut explicat el seu projecte, que ha estat molt ben rebut».

Segons ha explicat, les autoritats australianes de bio-seguretat han revisat el vaixell tal i com marca el protocol. Com a curiositat, direm que Ralph Bender ha pogut explicar el seu viatge gràcies també a les entrevistes publicades a www.radiopineda.cat


 

El següent pas serà navegar cap a l'Oceà Pacífic en direcció a Papua Nova Guinea i tota la micronèsia on hi ha milers d'illes amb mar obert fins al continent americà. Aquesta segona part de la travessa li durà diversos mesos més. I a continuació, encara haurà de pensar com passa a l'Oceà Atlàntic, i si passa per l'Estret de Magallanes, al sud del continent americà per arribar, passats un mesos més, fins la costa de la Península Ibèrica.


 


 

Ralph Bender, un experimentat navegant

Fa més de 30 anys que navega per molts mars i té un gran coneixement del món de la navegació, la vela, la meteorologia i la orientació. La seva ruta al voltant del planeta va començar el mes de setembre al port d'Arenys, i es va dirigir fins a Gibraltar, les Illes Canàries, Cap Verd en direcció a l'hemisferi sud per arribar ben a prop del Brasil i dirigir-se cap a Sud-Àfrica i el pas de Bona Esperança. D'allà anirà fins a Austràlia travessant l'Oceà Índic.


 

El seu vaixell, el ZE

El seu vaixell és el 'ZE', un veler de 13 metres d'eslora, fet d'alumini i reconstruït completament per ell durant els darrers anys. Sorprèn que no és un vaixell amb les més noves tecnologies, sinó que compta amb el just i necessari per a navegar. Ni tant sols compta amb pilot automàtic electrònic, sinó que té 'canya' i 'timó de vent'. La resta és suficient per a navegar per tot el món i compta amb un capità experimentat en la navegació en solitari.

Pot passar la informació a través d'un telèfon via satel.lit que li permet passar missatges i posició. També ha fet arribar informació remetent missatges als vaixells mercants que ha anat trobant.

La seva aventura ha tingut una gran repercussió als mitjans de comunicació australians locals i generals arreu de l'Estat d'Austràlia Occidental.

 

https://www.blick.ch/ausland/nach-australien-abgedriftet-schweizer-segler-muss-sich-nach-sturm-finger-amputieren-id19397578.html

 

https://www.20min.ch/story/segler-ralph-bender-ueber-sturm-finger-australien-103035111

 

https://www.abc.net.au/news/2024-02-03/swiss-sailor-ralph-bender-lands-bunbury-roaring-forties-storm/103416728

 

 

 

 

1