Vés al contingut
1

Eugeni Villalbí: "Estem vivint la sequera més greu des que disposem de dades oficials"

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La sequera que vivim és molt greu, de fet, és la més greu des de que disposem de dades oficials. I a més a més, en un context de canvi climàtic. Ho ha dit Eugeni Villalbí, portaveu de la comissió d’Acció Climàtica al Parlament de Catalunya.


En un acte a Pineda, organitzat per ERC aquest dissabte, ha explicat la situació de sequera que viu el país i les accions per millorar-la. Ha dit que cal ser conscient que Catalunya necessita el triple d'aigua de la que recullen els embassaments. Ha explicat que, en conjunt, la ciutadania està fent el correcte, i que cal continuar i millorar el que està fent, mentre es milloren també les infraestructures.

 

El portaveu de la comissió d’Acció Climàtica al Parlament de Catalunya ha posat en relleu les accions que ja estan previstes, com es l'ampliació de la planta Dessaladora de la Tordera i la implantació del Terciari a les Depuradores del litoral que no el tenen. Això permetria aprofitar l'aigua regenerada. Recordem que Pineda és una de les Depuradores que té pendent el Terciari. Ha defensat les mesures que s'estan prenent, com s'està preparant el futur immediat, però també tot el que es treballa ja per a futures crisis hídriques. El diputat també ha parlat de la necessitat de construir una nova cultura de l'aigua.

 

Van presentar l’acte l’Hugo Guffanti, president d’ERC Pineda, i Mònica Palacín, portaveu del Grup Municipal i diputada al Parlament.

1

11