Vés al contingut
1

El Ministeri de Transició Ecològica expropiarà part del càmping Caballo de Mar a tocar de la platja

 

Foto de portada. Google

 

 

El Caballo de Mar es troba al passeig Marítim de Pineda, i una part, al costat mateix de la platja de Poblenou.

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat que 2/3 parts del càmping a tocar de la platja serà expropiat pel Ministeri». Amor ha dit que «la propietat ja està treballant per desmuntat tot el necessari i fins i tot s'havia demanat, a través de l'Ajuntament, que es pogués mantenir l'actual temporada» però el Ministeri ho ha denegat perquè ho considera 'espai marítimo-terrestre'. Xavier Amor ha dit que «el cas té un llarg recorregut judicial que ara ja no es pot allargar més» i ha afegit que «l'Ajuntament no hi pot fer res».

Només quedarà un terç del càmping actual a la banda de platja i les obres es podrien fer durant les properes setmanes. La propietat podrà mantenir un espai arran del camí. L'empresa Grupo Tragsa és l'encarregada de fer els treballs.

 

 

1
Detall del l'entrada al recinte de la banda de mar. La propietat podrà mantenir aquesta part.

 

 

1

 

1
Detall general des del passeig de mar.

 

1
Càmping a l'altra banda de la via del tren, fora de l'afectació del Ministeri.


 

Xavier Amor també ha dit que «només quedarà una petita franja que continuarà sent propietat de la Sénia» i fins i tot «el Ministeri vol retirar tots els arbres del càmping i retirar totes les instal.lacions soterrades, de reg i de corrent elèctrica, entre altres».

 

1
Imatge extreta d'un vídeo promocional del Caballo de Mar.

 

És un gran càmping que té una llarga història a Pineda i que és l'origen del grup Sénia que actualment gestiona 7 càmpings a Catalunya, entre ells el càmping Caballo de Mar de Pineda. Empresa familiar de Pineda, fundada per Pere Marquès el 1970 a la sénia de la família, un tros de terra agrícola que ja treballaven els avis i que van transformar en el primer càmping del poble.