Vés al contingut
1

La col.lecta de Diumenge de Pasqua ajudarà a sufragar el cost d'arreglar el rellotge del campanar

 

Escolta l'entrevista a Mn. Enric Tubert


 

Fa temps que no funcionava bé, i la parròquia de Santa Maria ha informat que ha calgut canviar el motor de l'esfera del rellotge i fer un repàs general del mecanisme. El Consell Parroquial ha demanat un pressupost a l'empresa Rifer-Rocafer i el cost és de 2.165,90€.

Mossèn Enric Tubert ha dit que «és tot un símbol de Pineda i s'ha arreglat justament aquests dies, i els tècnics han treballat en un mecanisme antic però que s'ha pogut mantenir». Per tant, a partir d'ara, el rellotge funcionarà correctament després de fer-hi les millores. Mossèn Enric Tubert també ha explicat que «es demanarà als feligresos que hi col.laborin i es vol fer d'una forma natural, concretament el Diumenge de Pasqua, que és el dia més important del cristianisme».

 

Per això, s'ha decidit fer una col.lecta extraordinària per ajudar a sufragar aquesta despesa, que es farà Diumenge de Pasqua.

 

1
Mossèn Enric Tubert


 


1

 

Celebracions a les parròquies per Setmana Santa

Les properes celebracions religioses destacades són Dijous Sant amb missa les 7 de la tarda a Santa Maria, i també la celebració de la Passió el Divendres Sant a les 11 del matí. Dissabte es fa la Vetlla Pasqual a les 7 de la tarda i Diumenge de Pasqua missa a 3/4 de 10 a Les Creus i a les 11 a Santa Maria.


 

A Poblenou, diumenge també es farà missa Divendres Sant a partir de les 12. També es farà la Missa Diumenge de Pasqua a les 12 del migdia.

 


 

El bonic campanar de Santa Maria de Pineda

El campanar de Pineda forma part de l'skiline del poble, amb una alçada de 35 metres. És va acabar de construir el segle XVIII i té un cos octagonal molt característic. Al damunt hi ha una corona amb una cornisa i un terrat amb balustrada i pinacles de bola als vuit angles i un rellotge d'esfera està situat sota els finestrals.

El campanar compta amb una curiosa escala de cargol estreta amb graons de pedra, amb un total de 106 graons. Està considerat Bé Cultural d'Interès Local.

El campanar compta amb quatre campanes. Dues campanes tenen jou de ferro i dotades inicialment de motors continus per voltar-les completament. Les reixes que s'hi van instal.lar fa uns anys impedeixen ara aquest moviment, i les campanes han sigut dotades d'electromalls, i ara no es pot escolar els tocs tradicionals de ventar les campanes o de repicar-les a gran velocitat.