Vés al contingut
1

Entusiasme i emocions a la Cantada Escolar de Pineda 2024, amb 1500 nens i nenes de Primària

Fotos: Ràdio Pineda / Ajuntament de Pineda

 

VÍDEO de la cantada (Directe d' Instagram) a https://www.instagram.com/radiopineda/

 

Amb les emocions a flor de pell i el mític «Puff era un Drac Màgic» de cloenda, Pineda ha viscut un any més la Cantada Escolar. Han participar 1500 nens i nenes de les escoles de Primària i dos grups de l’escola Marià Cubí de Malgrat.

 

1

 

La Sireneta, el Mediterrània de la Fumiga, 100 gaviotas de Duncan Du, o la cançó 'Wellerman' que ha estat adaptada al català i que ha parlat del pirata Dragut, han estat també algunes de les cançons triades per aquesta Cantada Escolar dedicada al mar. L'escenari de la cantada estava decorat amb molts elements marítims com ara xarxes, peixos, vaixells, tortugues marines o pirates. L'associació d'Amics de Barca a Vela Llatina -El Mamelló- ha cedit bona part de la decoració de la cantada. La resta d'elements han estat manualitats fetes pels mateixos alumnes.

 

2

 

 

Ràdio Pineda hem seguit la cantada i hem pogut parlat amb alguns nens i nenes que hi han participat. També amb l'alcalde de Pineda Xavier Amor i ha dit que és important seguir treballant per cuidar i protegir el mar. La Regidora d'Educació Ester Puertas, que ha presentat la Cantada, ha explicat que a més de ser una festa pels alumnes, la Cantada és una bona ocasió per transmetre valors, aquest any dedicats al mar i als animals que hi viuen.

 

I de la seva banda, Dolors Nogueras, directora de l'escola Montpalau, i membre del grup de treball dels mestres de música de les escoles de Pineda, ha dit que aquest any ha estat «molt bonic» dedicar la cantada al mar. Ha dit «que és la nostra manera de demanar que s'ha de cuidar»

 

Com cada any, els alumnes han estat acompanyats pels músics Joan Bernaus al baix, Pau Pomés al teclat, Pep Romaguera guitarra elèctrica i arranjaments i Adrià Sanz a la bateria. Les escoles que hi han participat són: Aloc, Antoni Doltra, Horitzó, Jaume I, Fedac Pineda, Mediterrània, Montpalau, Poblenou, Sant Jordi i Marià Cubí de Malgrat de Mar. Com cada any moltes famílies no s'han volgut perdre la cantada. Ràdio Pineda hem fet connexions en directe via Instagram @radiopineda i la 94.6 FM.

 

5


1