Vés al contingut
1

El temporal de mar impacta de ple a la Platja dels Pescadors amb importants afectacions

 

Fotos de Ràdio Pineda.

 

Ampliació de la informació a les 16.55 pm.

Continuen les destrosses del temporal de mar i ja es pot veure l'escullera a la platja dels Pescadors

El temporal s'ha endut 3 o 4 morts més dels pescadors de Pineda i l'estat és força ruïnós. Des des del Glòria que no es veia res igual i es pot veure fins i tot l'escullera de sota el passeig que es va fer fa uns 20 anys durant el mandat de l'alcalde Joan Morell.

Les afectacions també són molt importants a la platja de la Riera i la resta de sectors del litoral.

 

 

1

 

1

 

1

 

 

Els efectes han estat molt importants a la platja dels Pescadors i dels Pins on és molt visible la reducció de la sorra, just davant les barques dels pescadors de Pineda o davant la desembocadura del pas de Santiago Rusiñol. El temporal ha afectat seriosament l'estructura i s'ha emportat diversos 'morts' amb les seves politges, que serveixen per varar i pujar barques. Actualment la zona presenta perill per les persones, fins i tot quan acabi el temporal, ja que és fàcil que alguna persona adulta o infants puguin caure, ja que algunes estructures han quedat suspeses i descalçades. Per tant, es demana precaució en tot el sector i no accedir-hi. El mar també també s'ha endut molta sorra davant de l'edifici de la Confraria de Pescadors.

 

El mar també s'ha emportat una petita embarcació d'un dels pescadors de Pineda que ha quedat suspesa al gran esvoranc que ha creat les onades i no ha pogut ser retirada a temps.

Moltes platges han perdut gran quantitat de sorra a poblacions veïnes i al conjunt de les de Barcelona i Girona.

 

 

1

 

1

 

1

 

1

 

 

La retroexcavadora de l'Ajuntament de Pineda fa tasques per ajudar a evacuar l'aigua de la Rasa Vella, però les onades continuen impactant amb força. Els efectes són greus i el temporal s'ha endut gran quantitat de sorra. Fins i tot es poden veure canalitzacions elèctriques i des subministres que han quedat suspeses amb el perill que això significa.

 

1

 

 

 

Amb l'estat actual no es poden ni muntar les guinguetes de l'estiu i només es pot solucionar, en part, amb aportacions molt importants de sorra extreta del marge de l'aigua amb retroexcavadora com s'ha fet els darrers anys. Malgrat tot, enguany, la situació és força greu i caldran milers de tones si es vol facilitar el bany en tot el sector. La situació és similar a tota la façana marítima de Pineda.

 

L'aigua de mar 'rega' les palmeres del passeig

Tot l'entorn de palmeres de la platja dels Pescadors està inundada d'aigua de mar. Molts curiosos i turistes s'han acostat avui fins la platja per veure les importants afectacions a la façana marítima de Pineda.

 

1

 

 

1

 

1