Vés al contingut
1

La meitat dels joves d'entre 14 i 18 anys consumeixen begudes energètiques

 


 

Can Jalpí acull l’acte d’inauguració de la campanya «Que no et venguin la llauna!». La campanya, promoguda per l’Oficina Jove del Maresme, vol alertar a persones joves i adolescents sobre el consum de begudes energètiques. Les últimes enquestes situen el consum d’aquest tipus de begudes entre persones de 14 a 18 anys en prop del 50%.

En col·laboració amb professionals i administracions de la comarca, la campanya va ser inaugurada a Can Jalpí de Pineda, on es podrà visitar per informar-se en detall i amb dades sobre la qüestió. L’objectiu és promoure la presa de consciència dels riscos sobre la pròpia salut i facilitar eines per generar una visió més crítica sobre els missatges publicitaris de les marques de begudes energètiques.


 

Un 47,7% en consumeix

En la darrera Enquesta sobre Alcohol i Drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya (ESTUDES) es va detectar la xifra més alta registrada entre els enquestats. Un 47’7% de les persones entre 14 i 18 anys havien consumit begudes energètiques en els darrers 30 dies. Una cinquena part, barrejades amb alcohol. L’estimulació del sistema nerviós que produeixen aquestes begudes pot arribar a causar conseqüències importants.