Vés al contingut
1

El ple de Pineda tractarà els ajuts per habitatge i les mesures davant la situació de sequera

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda, que es reuneix des de les 5 de la tarda, tracta l'aprovació de les bases per a l'atorgament dels ajuts econòmics per l'habitatge, per a persones am una situació econòmica desfavorida. El ple també porta a aprovació l'ordenança reguladora de les mesures d'abastament d'aigua potable per la situació de sequera.

 

Pel que fa als ajuts a l'habitatge, seran tant per a propietaris com per a llogaters que tinguin dificultats econòmiques per pagar. Avui s'aproven les bases reguladores i, després del període d'exposició pública, l'Ajuntament donarà a conéixer les dates i les condicions per poder demanar els ajuts. La partida econòmica d'ajuts s'ha incrementat en un 50%. Ho ha explicat l'alcalde, Xavier Amor, que ha destacat l'entesa en diverses reunions de treball amb la Plataforma Vecinos En Lucha. Aquests ajuts són per persones amb dificultats econòmiques. S'afegeixen al fet que totes les persones que tenen domiciliat l'IBI el pagaran automàticament el 6 rebuts, i el rebut de les escombraries en 2 fraccions.

 

Pel que fa a la nova Ordenança per la situació de sequera, Xavier Amor ha dit que és similar a la que tiren endavant la majoria de municipis per la situació d'emergència. Ha explicat que en la comissió a Pineda hi estem tots els partits polítics i l'empresa que s'encarrega del subnministrament i que faran campanyes sobre l'ús domèstic

El ple també tractarà l'aprovació de la despesa prevista envers la Mancomunitat de l'Alt Maresme per a la gestió de Residus Sòlids Urbans de l'any 2024, i les bases generals de subvencions a entitats de l'Àrea de Qualitat de Vida.

 

L'oposició presenta una moció per renovar el reglament de participació als plens municipals

El ple també tindrà una moció conjunta d'ERC, Junts per Pineda i Pineda en Comú que demana renovar el Reglament de Participació Ciutadana en l'àmbit de la participació als plens municipals. Xavier Amor ha defensat que practiquen la participació ciutadana a diari, però es pot estudiar la participació ciutadana als plens. Ha anunciat que la intenció es aprovar la moció però amb alguna esmena que han presentat a l'oposició.

El ple també té el torn obert de paraules.


 

El ple el podeu seguir en directe, des de les 5 de la tarda, a través dels canals telemàtics de Ràdio Pineda: APP i www.radiopineda.cat i Canal YouTube de l'Ajuntament.