Vés al contingut
1

El ple aprova per unanimitat una moció per renovar el reglament de participació als plens municipals

 

 

La moció ha estat conjunta d'ERC, Junts per Pineda i Pineda en Comú que demana renovar el Reglament de Participació Ciutadana en l'àmbit de la participació als plens municipals. Es demana un nou reglament i canviar el reglament per permetre-ho i promoure el seu ús. S'ha aprovat que es crearà una comissió de treball per canviar alguns reglaments i fomentar la participació durant els plens i altres espais polítics.

Xavier Amor ha defensat que practiquen la participació ciutadana a diari, però està d'acord en estudiar com millorar la participació ciutadana als plens. El PSC ha votat a favor de la proposta després de fer algunes esmenes que «son importants entenent la participació com una cosa més àmplia, no només durant els plens». També han dit que «cal comunicar millor la política local».

El regidor del PP Diego Sánchez, a l'equip de govern, ha donat el seu vot favorable a la proposta i també ha lamentat que el seu partit no rebés la proposta per ser votada. La regidora d'ERC Mònica Palacín ha dit que «demanava disculpes però la intenció era enviar-ho a tots els partits» i ha afegit que «entén que s'hagi sentit molest».