Vés al contingut
1

40 barques de la Confraria de Blanes participen al projecte Pesca Neta

 

ACN

 

L'any passat van retirar del mar gairebé 20 tones de deixalles gràcies a aquesta iniciativa col·lectiva. Un total de 163 embarcacions de nou confraries de pescadors del litoral gironí s'han adherit enguany a la quarta campanya del projecte.

Pel que fa a la xifra d'embarcacions per confraria, Blanes és qui més n'ha adherit amb un total de quaranta, seguida de Palamós (38) i Roses (26). Aquestes són les confraries amb més nombre de pesqueres, sobretot d'arrossegament.


 

El fet de comptar amb barques de diferents modalitats de pesca, permet elaborar un estudi i recompte més acurat de la situació de deixalles i plàstics que hi ha al Mediterrani, ja que cada modalitat pesca en profunditats diferents. Els pescadors que formen part de Pesca Neta recullen dades i informació diàriament i ho registren a través d'un aplicatiu mòbil, que serveix per fer un recompte a final de temporada.


 

Prop de 20 tones de deixalles recollides

L'estudi de l'última campanya anterior (2022-2023) destaca que els pescadors gironins van recollir fins a 20 tones de deixalles (19.725,3 quilos). Per tipologia, els residus recollits van ser, sobretot, plàstics (45%) i d'altres com ara metall, vidre o fusta. Finalment, els professionals de la mar van dedicar durant l'última campanya l'any passat 1.400 hores a aquesta acció col·lectiva.