Vés al contingut
1

El servei «Sales d’Estudi Nocturnes» torna a superar els usos de l’any anterior

 

 

Les biblioteques de Pineda han obert en horari nocturn per facilitar espais d’estudi durant el període d’exàmens dels estudiants. S'han fet 1.134 usos, amb una majoria d’estudiants de Pineda i un 36’42% d’estudiants vinguts d’altres municipis.


 

La proposta, que es va oferir per primer cop ara fa dos anys, ha anat en augment any rere any. Així, l’any 2022 se’n van registrar 466 usos, al 2023 va arribar als 1.069, i al 2024 s’ha situat als 1.134. El creixement és més significatiu si tenim en compte que enguany el servei ha obert sis dies menys que l’any anterior.

La renovació de la Biblioteca Poblenou ha contribuït notablement a aquest creixement, passant dels 218 registrats de l'any passat als 416 d’aquesta edició. La Biblioteca M. Serra i Moret ha vist minvats els seus usos, passant dels 851 als 718. Ara hi ha més equilibri entre els dos espais.


 

Un 36’42% d’estudiants d’altres municipis

Un dels fets més destacats del registre d’usos ha sigut la procedència dels estudiants. Tot i la clara majoria d’estudiants pinedencs, és remarcable el 36’42% d’estudiants vinguts d’altres municipis. La major part d’aquests –un 28’92%-- residien a Calella, però també se n’han registrat de Santa Susanna, Malgrat de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Fogars de la Selva, Tordera, Blanes, Sant Pol de Mar, Canet, Arenys de Mar, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona.