Joves de Pineda i l'Alt Maresme expressen els valors de la convivència intercultural
Cap a 250 joves de Pineda i l'Alt Maresme han participat aquest matí al II Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència a l'Alt Maresme. Ha estat l'acte final d'un projecte per promoure la convivència intercultural entre els alumnes dels instituts des d'un punt de vista positiu, impulsat des del Programa Intermunicipal d'Immigració. Els joves han expressat a través de diverses disciplines artístiques la realitat de compartir la seva vida amb nois i noies d'altres procedències i cultures. S'han mostrat implicats i motivats en aquesta activitat per fomentar la convivència, i així ho han expressat també als micròfons de Ràdio Pineda l'Albert, de l'Institut Joan Coromines, l'Aroa, de l'Escola Freta de Calella, i Lorena de l'Institut Lluís Companys de Tordera. Una de les actuacions ha fet reflexionar als joves sobre el que suposa marxar del país d'origen, amb la metàfora d'una maleta. Així ho ha explicat l'artista performance, Pilar Fuentes.
L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha assistit a l'acte, i ha expressat la necessitat de seguir treballant per la convivència i la pluralitat, «treballant valors essencials per un futur millor». La regidora d'Educació, Sònia Moraleda, i la regidora de Benestar Social, Pilar Fernàndez, han destacat la qualitat d'aquest projecte amb els instituts per treballar «temes sensibles des d'un punt de vista educatiu». L'acte s'ha fet aquest divendres al matí al Centre Cultural i Recreatiu organitzat pel Programa Intermunicipal d'Immigració.
Ràdio Pineda emetrà dilluns un reportatge sobre aquesta jornada i totes les entrevistes al programa Aixequem el Dia, de 8 a 10 del matí.
Han participat, de Pineda, els instituts Euclides i Joan Coromines i l'Espai Jove. De Calella, l'Institut Bisbe Sivilla, l'Escola Pia i l'Escola Freta, i de Tordera, l'Institut Lluís Companys i el centre jove S+J. També la Fundació El Molí d'en Puigvert de Palafolls per a la inserció laboral de les persones amb malaltia mental. Durant els mesos de novembre i desembre, diversos grups de joves van crear accions que han posat en comú a la jornada d'aquest divendres. Aquestes accions diverses inclouen performance musical, vídeo, flashmob i actuacions de rap i de dansa, entre d'altres. L'objectiu és promocionar la convivència intercultural al territori, per combatre la xenofòbia, mitjançant la creació d'espais de trobada basats en el respecte, el coneixement mutu i el diàleg intercultural.