Vés al contingut
1

39 nens i nenes de Pineda participen en el programa LECXIT de comprensió lectora

Fotos de la Biblioteca Serra i Moret

 

  • Durant 6 mesos acompanyaran als infants 53 voluntaris en una tutoria individual setmanal perquè guanyin confiança i estima per la lectura, com a mesura per afavorir l’èxit escolar.

Aquest dilluns comença de nou el programa LECXIT per 39 infants de Pineda. Aquesta iniciativa té per objectiu incrementar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora, treballant de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes. Els voluntaris són l’element clau del programa. En total 53 voluntaris entre adults i joves dels diferents instituts de Pineda acompanyaran als infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. És un projecte que recolza la tasca dels centres educatius reforçant les hores de dedicació a la lectura.

Juana de Haro, Directora de la Biblioteca M. Serra i Moret i coordinadora del projecte a Pineda de Mar, destaca que la feina entre voluntaris i infants fa que aquests guanyin confiança i aprenguin a estimar la lectura, veient-la de forma diferent a una tasca escolar obligada. També facilita la creació de vincles amb persones de diferents generacions, on el punt de connexió és la lectura però que després es creen relacions d’amistat fent que sigui una experiència enriquidora per les dues parts.

 

1