Vés al contingut
1

Les reserves als hotels de Pineda pel proper estiu han caigut dràsticament

Recordem que els hotels i tots els establiments turístics estan tancats fins a nova ordre.

La situació actual del virus Covid-19 ha afectat de forma molt greu al sector turístic en general, i també a Pineda i arreu de l'Alt Maresme. Ja feia setmanes que no entraven reserves pels mesos d'abril i maig i ara la situació s'ha complicat fins i tot de cara a l'estiu, en cas que pugui tornar una certa normalitat. Ho ha explicat a Ràdio Pineda el president de Pineda Turística, Albert Buch. Ha afegit que «hi ha cancel·lacions».

 

La Setmana Santa sol ser el tret de sortida de la temporada turística, però enguany tots els establiments estan tancats, també els de restauració. La situació d'Estat d'Alarma es mantindrà fins, com a mínim, passada la Setmana Santa. Albert Buch ha dit que «els empresaris hotelers no saben ni tant sols la data aproximada per obrir establiments».

 

Hi ha una gran preocupació en el sector que veu com la temporada pot ser catastròfica, amb el que això representa també per l'economia i la creació de llocs de treball. El sector hoteler per tant, ha manifestat una gran preocupació per la crisi sanitària.

Recordem que afecta a tot Europa i per tant, els països emissors tampoc no pensen, actualment, en anar de vacances a l'estiu. Segons algunes estimacions, pot haver-hi pèrdues de 3 milions de turistes internacionals i altres fonts parlen de fins a 6 milions de persones o més.

L'Associació de Càmpings de Barcelona qualifica la situació de «caòtica i desesperant».