Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda prepara els equipaments per la reobertura progressiva

L'OAC ja té col.locades les mampares protectores

 

L’Ajuntament està adequant els diferents equipaments de cara a la reobertura progressiva. En aquest sentit, ja fa temps que s’estan adquirint diversos elements de protecció. Segons s'ha informat en un comunicat, "es volen garantir els serveis públics i al mateix temps continuar vetllant per la seguretat de la ciutadania i del conjunt de treballadors i treballadores municipals en la situació provocada per la Covid-19". L’alcalde Xavier Amor ha manifestat que “des de l’Ajuntament s’ha garantit tots els serveis essencials a la ciutadania i també la protecció del personal treballador de l’ajuntament”. La majoria de treballadors i treballadores han pogut treballar des de casa durant el confinament, però també es van mantenir de forma presencial serveis bàsics que no es podien fer de forma telemàtica. 

 

A més de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), s’està treballant en l’adequació d’altres equipaments, prioritzant els que tenen atenció o accés públic i que es preveu que puguin anar obrint els propers dies o setmanes. Aquests dies es fan feines de manteniment i instal·lació de mesures com mampares de separació a les zones d’atenció al públic, per garantir una distància de com a mínim 2 metres entre el personal treballador i la persona usuària. Si cal, s’organitzaran les cues que es puguin produir en algun moment determinat. Hi haurà senyalització per facilitar el moviment sense aglomeracions i es col·locarà cartelleria de normes d’us i higiene a tots els equipaments. Així mateix, es programaran les neteges necessàries i la higienització dels diferents elements segons els protocols vigents i es proporcionaran als treballadors els materials necessaris per a la seva protecció com ara mascaretes, pantalles facials si cal, guants o gel hidroalcohòlic. 

 

Cita prèvia obligatòria en el retorn a la normalitat

 

De cara al progressiu retorn a la normalitat, l’OAC implantarà el sistema de cita prèvia obligatòria per als tràmits d’empadronament, registre de documentació i mentre duri el període de sol·licitud, també per a la tramitació de les beques d’educació i d’esports, prevista amb l’arribada de la fase 2. En aquests casos, es pot demanar cita prèvia trucant al  93 767 15 60 o a través del mòdul de cita prèvia a www.pinedamar.cat.

 

L’Oficina d’Habitatge, el Servei d’Atenció a les Dones (SIAD), l’Arxiu Municipal, la Borsa de Treball i el servei d’atenció a les persones emprenedores del Centre Innova també reinicien la seva activitat presencial amb cita prèvia. En aquests casos, per sol·licitar la cita prèvia s’ha de trucar al 93 767 15 60. D’aquesta manera, s’avançarà cap a una gestió més eficient del temps, es reduiran esperes i es minimitzaran els possibles riscos que podria comportar l’aglomeració de persones.

 

També obriran amb la fase 2 les Llars d'Infants Municipals.