Vés al contingut
1

Es constitueix a Pineda la secció local del nou partit Junts liderat per Carles Puigdemont

Noemí Llorens a Ràdio Pineda (Foto d'arxiu)

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Noemí Llorens

 

Es constitueix a Pineda la secció local del nou partit Junts liderat per Carles Puigdemont.Ho ha anunciat avui en una entrevista a Ràdio Pineda, Noemí Llorens, portaveu del grup municipal En Marxa-Junts per Catalunya. Ha dit que «són els representats a Pineda del nou partit Junts, partit creat recentment amb el lideratge de Carles Puigdemont», i que «Pineda ja té secció local amb una coordinació i un equip organitzatiu».

La coordinadora local és Sònia Rojas, el responsable de política municipal és Joan Mora, la responsable d'organització és Mercè Pou, el responsable de comunicació és Gerard Farreres i com a vocal, Joan Rodés. Ha explicat que «la secció local té tot un partit al darrera, i que treballen amb moltes ganes de fer propostes i treballar per Pineda».

1

 

Pel que fa al canvi de data d'eleccions, ha dit que «un ajornament implica un govern en funcions i això no és bo per un país». Tot i això, ha manifestat que «la pandèmia fa molt difícil dur a terme les eleccions com estava previst».

 

Política municipal

Pel que fa a Pineda, Noemí Llorens ha a manifestat que hi ha «molta preocupació a nivell social i pel que fa a la gestió política municipal, no disposen de masses dades per tenir-ne una opinió definida». Ha dit que «li agradaria veure un pla més definit per sortir de la crisi actual». També ha parlat de les dades de l'atur i ha dit que «són molt dolentes i cal estudiar cada dia què es pot fer per fer baixar el nombre d'aturats a Pineda».

Ha recordat que «l'Ajuntament de Pineda no té actualment el pressupost de 2021 i que els agradaria saber exactament per què s'ha prorrogat el pressupost de 2020». Ha demanat poder treballar conjuntament entre totes les formacions polítiques des de la Taula de Reconstrucció i ha dit que «l'alcalde haurà d'explicar per què no totes les inversions han estat per empreses de Pineda», ja que aquest era el compromís en un gran paquet d'inversions. Ha lamentat que «costarà més de 8 anys sortir de la situació econòmica actual».

 

Propostes

D'entre les prioritats polítiques ha destacat les propostes que van presentar al programa de les Eleccions Municipals, amb un pla d'habitatge per a Pineda que promocioni l'habitatge social, i destinar més diners a ajudes, amb més inversió municipal. També ha destacat la necessitat del canvi d'usos del Polígon Industrial perquè es puguin implantar noves empreses i generar llocs de treball. Noemí Llorens ha dit que cal tenir un 'projecte de poble' amb visió global. També demana 'una taula d'entesa' entre sindicats i empresaris per millorar l'economia local. També demanen promoure els mercats i traslladar el mercat del passeig Marítim al centre de la vila. Una altra proposta és instal.lar màquines de reciclatge que donin vals en diners per bescanviar als comerços de Pineda.

Pel que fa a la seguretat, també ha demanat lque el govern municipal compleixi el compromís d'instal.lar de càmeres de seguretat a Pineda, «ja estaven per eradicar el vandalisme», i més manteniment del mobiliari urbà.