Vés al contingut
1

El Sant Jordi fomenta la lectura a Pineda amb l'activitat «Una porta, un conte»

 


 

El Sant Jordi s'ha celebrat a Pineda amb «Una porta, un conte», on hi han participat els nens i nenes de 3 a 10 anys de les escoles de Pineda. Els grups escolars que hi han participat s'han trobat per les places de Pineda arbres amb un contacontes. Cada porta de cada arbre representava l’accés al món imaginari.

 

1

 

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha dit que «es farà una prova pilot, però té intenció de repetir-se cada any». També ha fet un agraïment a tots els contacontes que hi participaran. Ha dit que «la intenció ha estat traslladar la il.lusió del Sant Jordi a les famílies».

Sandra Pérez ha dit que «és una diada molt viva i s'ha preparat amb molta il.lusió en una activitat amb la participació de les escoles de Pineda i la col.laboració de l'Escola d'Adults i les bibliotecàries de Pineda entre altres persones voluntàries».

La regidora ha dit que entre els contacontes hi ha mestres, personal de l'Ajuntament, persones voluntàries i les bibliotecàries». Ha afegit que la intenció també ha estat «recordar els contes tradicionals adreçats a diversos grups d'edat per passar una bona estona».

Contes tradicionals com ara la caputxeta vermella, l'aneguet lleig, els tres porquets o el Patufet, entre altres. També la llegenda de Sant Jordi, Hansel i Gretel o la rateta que escombrava l'escaleta i les set cabretes.


 

Els espais on s'han llegit els contes són la Plaça de Sant Pere Pescador, el pati de l'Espai Sara Llorens, el pati de Can Comas, el Passatge de les Bibliotecàries, la Plaça de la Pubilla, la Plaça d'Orient, la Plaça de l'Església, el Passeig Marítim davant l'estació de tren, i la Plaça de Catalunya.

En el cas de Poblenou, s'han llegit els contes a la Plaça dels Reis Catòlics, a la Plaça de la Biblioteca, Plaça de la República, Plaça de l'Assumpció, Plaça de la Solidaritat i al patí de l'escola Montpalau.


 

 

Llibreries i floristeries han donat color al Sant Jordi amb una parada al carrer

Tot i que la pandèmia no s'ha acabat, almenys s'han pogut veure parades de Sant Jordi dels professionals, és a dir, llibreries i floristeries. L'Ajuntament de Pineda ha seguit les recomanacions, i no s'han permès les parades d'entitats a la plaça.

Durant tot el dia s'han vist llargues cues per comprar roses i llibres. Avui tothom té clar, que és el dia de regalar un llibre i una rosa.

 

1

 

1

 

1

La regidora de Cultura, Sandra Pérez ha fet una crida a a tothom a celebrar el Sant Jordi, en família, i apropant-se a les llibreries i floristeries per celebrar aquesta diada i promoure la lectura.

 

1
 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha animat a tothom a viure amb il.lusió aquesta diada i ha afegit que «els sectors de les floristeries i les llibreries han estat molt afectats per la pandèmia» i per això ha fet una crida a comprar roses i llibres». Ha dit que «confia que de mica en mica recuperem l'activitat econòmica»,

L'alcalde de Pineda també ha fet referència a la proposta de Ràdio Pineda de poder felicitar el Sant Jordi. Ha dit que «és també una manera de felicitar la diada sobretot pensant en algunes persones que encara no poden sortir».

 

 

1