Vés al contingut
1

El Ple aprova per unanimitat una moció d'ERC-JxP 'per garantir espais d'ombra' a Pineda

 

 

Sobretot als parcs infantils, places i llocs d'esbarjo de Pineda de Mar. El Grup municipal ERC-JxP també ha presentat una moció «per garantir espais d'ombra en els parcs de jocs infantils, places i llocs d'esbarjo de Pineda de Mar». La moció destaca la importància de tenir ombres a Pineda tenint en compte «el canvi climàtic i les onades de calor, amb més insolació i més risc de malalties per als col.lectius vulnerables». La moció destaca que la radiació solar és cada cop més perillosa i alguns espais de Pineda no tenen suficient ombra. Per això la moció demana «fer més atractives les zones amb més ombres per recuperar espais buits a les hores de més calor». Es demana la creació d'un 'Pla de zones d'ombra de Pineda' per determinar les accions prioritàries a fer. També demana la possibilitat d'instal.lar  ombres amb tendalls en cas de no poder plantar-hi vegetació. La moció la va llegir la regidora Meritxell Mateu.

Tots els grups municipals van votar a favor de la moció. L'equip de govern del PSC també ha explicat que fa temps que ho porten a terme amb més plantació d'arbres a Pineda o la instal.lació de tendals al Pati de Can Comas, o projectes per fer a la Plaça Espanya, entre altres. Ho va dir el regidor de Salut i Medi Ambient, Santiago Macip.

El regidor de Pineda en Comú, Marcos Ortega ha dit que «és important desenvolupar el pla tot i que Pineda ja disposa d'espais amples i ombrívols».

La regidora d'EM-Junts per Catalunya Noemí Llorens ha dit que «la moció va encaminada a oferir més salut als ciutadans i per això rep el vot favorable del seu grup».

ERC-JxP va agrair el suport de tots els grups municipals i han demanat més inversió per a tirar endavant el fons de la moció.