Vés al contingut
1

L'estiu ha tingut una ocupació hotelera desigual però la temporada s'ha pogut salvar

 

Fotos. Sumus Hotel Stella & Spa

 

Escolta al president de Pineda Turística Albert Buch i la regidora de Turisme, Sònia Moraleda.

 

La temporada ha estat molt desigual, amb un inici d'estiu incert i finalment s'ha mantingut una ocupació que ha permès als hotelers poder mantenir els seus negocis oberts. A l'agost, l'ocupació ha estat gairebé plena i això ha ajudat molt al sector per salvar la temporada. El turisme que ha arribat a Pineda i l'Alt Maresme ha estat català i del conjunt de l'Estat, però també francès i en menor mesura d'altres països europeus.

El president de Pineda Turística, Albert Buch, ha dit que «l'inici va ser complicat, els hotels van obrir més tard del compte i fins al mes d'agost no s'ha aconseguit una ocupació plena».

També ha dit que les ocupacions han estat al volant del 95% el mes d'agost, i la resta de mesos entre un 50% i el 70%. Albert Buch ha dit que «pensen que en general s'ha salvat la temporada sobretot tenint en compte la temporada de 2020 que va ser molt dolenta amb hotels tancats».

També ha dit que «durant bona part de l'estiu molts turistes estrangers no s'han atrevit a venir a Catalunya».


 

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Pineda, Sònia Moraleda, ha dit que «segons les dades de l'Oficina de Turisme, un 60% és turisme nacional, un 20% ha estat turisme francès, i el 20% restant, d'altres països sobretot europeus».

En aquestes setmanes ha arribat turisme de Bèlgica i Holanda i també alemany, com a més destacat. Albert Buch ha dit que «el turisme que ha arribat compleixen amb la normativa Covid-19 en tot moment».

Els hotels encara oberts a Pineda tancaran a començaments del mes de novembre.

 

1