Vés al contingut
1

La PaH demana a la regidora Noemí Llorens (EM-JxCat) que insti al partit a retirar les esmenes a la Llei d'Emergència Habitacional

 

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Maresme Nord, «JxCat ha presentat esmenes que retallen la proposició de llei que canvia les prioritats i vol protegir als lobbies».

Segons la PaH les modificacions volen «compensar als grans tenidors de més de 15 habitatges, siguin persones físiques o grans empreses i això impugna l’esperit de la Llei 24/2015».

També asseguren que «es neguen a homologar-la a la definició estatal de 10 habitatges, pujant-la a 15 pisos, tant per persones físiques com empreses».

Asseguren que «les esmenes deixen fora les famílies sense alternativa que han entrat a viure en pisos buits de bancs o voltors arran de les dificultats del darrer any, i en comptes de donar seguretat habitacional, pot provocar milers de desnonaments» entre altres mesures.

També diuen que «retallen el lloguer social per a llogateres».


 

La PaH recorda que la “Llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional” va tenir el suport majoritari per tirar endavant la llei amb tramitació d’urgència i amb el compromís dels Grups Parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, En Comú Podem i CUP de tenir-la aprovada a finals d’octubre.

Però segons diuen, ara JxCat ha fet les esmenes que «retalla el sentit de la futura Llei que vol protegir més gent i per evitar que els grans tenidors se la saltin».

Per això demanen que des de Pineda s'insti a la direcció del partit a defensar el text original.