Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda celebra el ple municipal del mes de març

 

El ple ha aprovat les despeses envers el Consorci de Tractament de Residus del Maresme per a 2023. Tots els partits hi han votat a favor. També ha aprovat la modificació de les Bases reguladores per a l'atorgament de beques i ajuts en matèria d'Educació i les bases reguladores del V Premi de Treballs de Recerca pels alumnes de batxillerat de Pineda. El punt també ha rebut tots els vots per unanimitat.

 

El ple ha tractat altres aspectes de funcionament intern i no hi ha hagut mocions.


 


 

TORN OBERT DE PARAULES


 

ERC-JxP ha preguntat pels objectius de l'adhesió de l'estudi de l'Economia Circular del Maresme. El regidor Jaume Valls també ha demanat un reconeixement pel reconegut cuiner Josep Lladonosa i ha preguntat perquè Pineda no ha acollit la proposta que va fer el cuiner a l'Ajuntament i pensen que hauria estat un bon patrimoni de la cultura gastronòmica catalana. També han preguntat per les obres que es fan al pati de Can Comas i han demanat la protecció de les piques històriques que hi ha al pati, sense protecció. L'equip de govern ha dit que han demanat a l'empresa que protegeixi les piques històriques i es farà el terra nou del pati que estarà acaba en un mes. Properament es farà la licitació del bar de Can Comas.

ERC-JxP també ha preguntat pel Pla de Voreres i han preguntat perquè no continuen les obres, i perquè s'han aturat al carrer Santiago Rusiñol. El regidor d'urbanisme ha dit que «l'empresa està a l'espera de rebre les noves peces que s'han de substituir» i això pot retrigar els treballs unes setmanes. Pel que fa als arbres «també s'està a l'espera de rebre'ls i ja estan encarregats i arribaran els propers dies». Macip ha dit que «no s'ha abandonar l'obra». També han demanat una millora al Camí del Mig perquè tingui «més harmonia entre vianants, ciclistes i vehicles». Han demanat un projecte més ben fet i seria necessari dotar el camí de més seguretat. Xavier Amor ha demanat als conductors i ciclistes que «tothom compleixi la normativa per evitar circular en contra direcció». La regidora de presidència ha dit que «els patinets o bicicletes que van en contra direcció provoquen alguns problemes» i s'han compromès a millorar la senyalització i també han demanat que els conductors de vehicles a motor respectin a tothom.

 

 

Pineda en Comú ha demanat més informació sobre la pacificació de la NII i ha dit que «és important que es faci bé, perquè és un tema molt sensible» i ha demanat «que l'Ajuntament crei un espai de trobada i debat per fer un projecte que podria canviar moltes coses al poble i la riera». Ha demanat fer-ho el més ràpid possible. Ha demanat anticipar-se al projecte de la Generalitat. L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «el projecte més gran i més important és la pacificació de la NII» que va lligat als nous accessos. Ha dit que en el cas de Pineda «és una segona fase i hi haurà temps de parlar-ho». Ha dit que mantenen la idea de fer els estudis que calguin i que respecti la riera i la incorporació d'un projecte per a vianants i bicis per anar cap al parc». Ha dit que «ara esperen que vinguin a Pineda per reunir-se amb tots els partits polítics i la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda».

També ha demanat una aplicació per a mòbil per adreçar-se a l'Ajuntament. La regidora Ester Puertas ha dit que «ja està en funcionament tot i que no s'ha fet públic». Marcos Ortega ha preguntat per la millora dels parcs infantils i ha demanat uns espais més educatius i més participació de les famílies.


 

 

EM-Junts per Catalunya ha dit que Pineda no té el segell indicador que valora aspectes com la poca transparència de l'administració ni publicació d'informes ni resums, o la no publicació dels costos de les campanyes de publicitat de l'Ajuntament entre altres.

També ha preguntat per un forat profund d'un metre a l'asfalt, al carrer Justícia, molt a prop de Ràdio Pineda. Ha demanat arreglar-ho el més ràpid possible. Actualment té tanque que ho protegeix. L'equip de govern ha dit que són fuites d'aigua que malmeten el sol i passaran la informació per arreglar-ho el més ràpid possible. La regidora de Serveis Socials ha dit que «no es pot actuar perquè hi ha una bastida d'una obra junt al forat».

Noemí Llorens també ha preguntat quin criteri s'ha tingut en compte per treure les barreres de comunicació per les persones amb problemes de vista.

També ha preguntat pel pla de treure l'amiant de Catalunya i en el cas concret de Pineda ha preguntat pels espais on hi ha aquest material i també als espais públics on encara hi ha uralita. S'ha aprovat el Pla nacional per a l’eradicació de l’amiant a Catalunya 2023-2032, amb l’objectiu, fixat per la Unió Europea, de retirar l’amiant de tots els edificis públics abans del 2028 i de tot el territori abans de l’any 2032. Per últim ha preguntat pel decret de sequera i ha preguntat si Pineda té punt d'aigua reutilitzada. El regidor Santiago Macip ha dit que «l'Ajuntament té el compromís perquè totes les àrees puguin complir totes les mesures que obliga la Generalitat». També ha dit que «les fonts ornamentals no poden funcionar segons la normativa i Pineda haurà d'adaptar-ho mentre hi hagi l'actual sequera».

Podeu recuperar el ple a www.radiopineda.cat, a l'APP de Ràdio Pineda i canal YouTube de l'Ajuntament.