Vés al contingut
1

El projecte de nou accés a la C32 des de la Riera de Pineda es debat al Ple Municipal

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

L'equip de govern pinedenc diu que quan tingui el projecte per pacificar la NII de la Generalitat, convocarà una trobada a nivell local.

Pineda en Comú demana participació ciutadana abans de tirar endavant el projecte. Al darrer ple ha demanat més informació sobre el projecte de pacificació de la NII i ha dit que «és important que es faci bé, perquè és un tema molt sensible» i marcarà el futur de la Vall de la Riera. Per això ha demanat «que l'Ajuntament crei un espai de trobada i debat per fer un projecte que podria canviar moltes coses al poble». Ha demanat fer-ho el més ràpid possible i fins i tot, «anticipar-se al projecte de la Generalitat».

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «el projecte és del govern de la Generalitat». Ha dit que «no tenen inconvenients per tenir el nou accés, però «només hi estaran d'acord si es té una cura especial pel medi natural i el patrimoni de la Vall de la Riera, i que tiri endavant un carril bici des de la NII fins l'entrada al Parc del Montnegre». També ha dit que «vol tenir converses amb tots els actors un cop es conegui el projecte». Ha afegit que el ramal de Pineda «és una segona fase i hi haurà temps de parlar-ho». Ha dit que mantenen la idea que es respecti la riera». Per això ha dit que «ara esperen que els responsables de la Generalitat vinguin a Pineda per informar». Ha afegit que també es voldrà reunir amb tots els partits polítics, i la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda».

 

1
Imatge general de la C32 i d'un tram de la Vall de la Riera de Pineda, l'espai que la Plataforma defensa protegir.


 

Projecte de pacificació de la NII al Maresme

 

El Departament de Territori de la Generalitat està desenvolupant un pla per a pacificar l’N-II i reconfigurar la C-32. Segons la informació del Consell Comarcal, les millores en aquestes dues vies suposaran una inversió de 120 MEUR i s’executaran a partir d’aquest any i fins al 2026. Territori està treballant en un nou model de mobilitat a tota la comarca. L'objectiu és convertir l’N-II en una via més local i integrada i millorar la connectivitat de la C-32.

A Pineda, aquest pla suposarà un canvi important. Serà un model de carretera més urbà, amb passos per als vianants i un carril bici. Aquest carril bici permetrà travessar la comarca de Montgat fins a Tordera. L'estudi diu que la pacificació de l’N-II està estretament lligada als accessos de la C-32. La Generalitat té a licitació la redacció dels estudis informatius i dels primers projectes de sis enllaços amb l'autopista, amb una inversió estimada en 60 MEUR. Els estudis analitzen la construcció de sis nous enllaços: Alella-Masnou; Teià; Premià de Mar-Premià de Dalt, Cabrils-Vilassar del Mar; Canet i Calella, i també completar els existents de Sant Andreu de Llavaneres i Pineda, a la Vall de la Riera.

 

1
Riera de Pineda just a tocar de l'accés a la C32