Vés al contingut
1

Aquest divendres es projecta la pel·lícula ‘Las buenas compañias’ al Cicle Gaudí

 

 

Es tracta d’un drama basat en fets reals que abora la història d’un grup de dones de Rentería que van lluitar per visibilitzar la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’abortament. La pel·lícula, dirigida per Sílvia Munt, narra la història d’aquestes dones que, a la dècada dels anys 79 i 80, van lluitar pels drets de la dona i per un abortament digne. Mostra la solidaritat entre dones davant siutacions de discriminació sexual i actituds i comportaments masclistes que hi havia en aquella època.

La pel·lícula es pot veure aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre a l’Auditori, dins del Cicle Gaudí. 


 


 

Sinopsi de ‘Las buenas compañías’

Errenteria, Guipúscoa.

Estiu del 1977. Bea té 16 anys i se suma als aires de canvi que recorren el país; col·labora amb un grup de dones per visibilitzar la causa feminista així com per ajudar-los a avortar en condicions dignes. La rebel·lia que sent a la sang es barrejarà amb un sentiment inesperat i que posarà la vida cap per avall: s'enamora d'una noia una mica més gran que ella i de bona família.

El que no sospita és que aquesta enigmàtica noia, Miren, guarda un secret que obligarà Bea a endinsar-se sense embuts al dolorós món dels adults.