Vés al contingut
1

Santa Susanna dobla el consum d'aigua màxim permès, mentre que Pineda i Calella no arriben al límit

Foto: Unsplash

 

El 45% dels municipis en risc d'emergència per la sequera supera el consum màxim permès. La fase d'emergència per sequera fixa el consum màxim en 200 litres diaris per persona. 90 de les 202 localitats del sistema Ter-Llobregat excedeixen aquest llindar.


 

Pineda no arriba ara per ara al límit, ja que el consum és de 193 litres per persona i dia. Tampoc hi arriba Calella, amb 183 litres. En canvi Santa Susanna dobla el consum d'aigua, amb 450 litres per persona i dia. També superen el límit Tordera (amb 261 l.), Sant Pol (241 l.) Malgrat (230 l.) i Palafolls (232 l.). Són dades de l'ACA, a partir de les dades informades de les subministradores.


 

Si res no canvia, a finals de mes s'activarà l'emergència en aquesta zona, que agrupa pobles i ciutats de diverses comarques a l'entorn del Barcelonès i Gironès, entre aquestes el Maresme i la Selva.

Són també l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, el Solsonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.