Vés al contingut
1

Els Mossos alerten d'estafes telefòniques fent-se passar per entitats bancàries

 

 


 

Suplanten el teu banc i et truquen per solucionar un problema amb la targeta o el compte i et demanen un codi que reps al mòbil. És un cas de vishing, volen robar-te els diners segons han informat els Mossos d'Esquadra.


 

Davant de trucades inesperades del teu banc estigues alerta. No et poden demanar dades com ara contrasenya, i no activis cap codi de confirmació que arriba per SMS o informació similar. El teu banc mai no et demanarà aquestes dades confidencials per telèfon.

En alguns casos fan trucades aleatòries a usuaris suplantant qualsevol servei, per tal d'enganyar el nombre més gran de persones possible. Un fals tècnic informàtic truca per solucionar un suposat problema amb l'equip i el ciberdelinqüent intenta convèncer l'usuari que, per solucionar la incidència, cal instal·lar un programa d'accés remot.

D'aquesta manera aconsegueix controlar el teu ordinador i accedir a la teva informació bancària.


 


 


 


 


 

Com et pots protegir?

  • Sospita si reps una trucada d’un servei conegut que no esperes. No pots donar les teves dades bancàries.

  • Si has rebut una trucada i tens dubtes, posa't en contacte amb el teu banc.

  • No facilitis informació personal ni revelis les teves dades bancàries.

  • No segueixis les indicacions del ciberdelinqüent. El més important és posar-se en contacte amb el banc i denunciar el que ha passat. Si tens sospites o dubtes, comprova si hi ha hagut moviments al teu compte.