Vés al contingut
1

Es prohibeix fer foc al bosc per evitar els incendis forestals

 

Foto. ADF


 

Entrem en la quarta primavera amb dèficit de pluja a Catalunya i la sequera dels boscos s’evidencia a tot el país. Les zones més afectades són Girona, litoral i prelitoral central, Catalunya Central, plana de Vic i interior de les Terres de l’Ebre, i, per espècies d'arbres, el pi blanc, l’alzina, l’alzina surera, el pi roig i la pinassa.

 

El Decret 64/1995, de 7 de març, estableix que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat:

No es poden cremar rostolles, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni fer focs d’esbarjo. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs artificials o altres artefactes que continguin foc entre d’altres finalitats.


Aquesta prohibició entre en vigor en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle, derivada, principalment, de l’escassetat de precipitació efectiva en els últims tres anys.

Es podria dir que les pluges caigudes el cap de setmana passat han fet disminuir molt el perill a curt termini, és a dir, en les pròximes setmanes per a l’inici de la primera que comença en pocs dies gràcies a la millora de l’estrat herbaci i arbustiu. Tot i això, els índex de sequera continuen molt alts per a aquesta època.


 

Més informació a www.adfaltmaresme.cat