Vés al contingut
1

La Setmana de la Salut de Pineda es celebra fins el 13 d’abril

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La Setmana de la Salut de Pineda es celebra fins el 13 d’abril

Aquest divendres ha començat la Setmana de la Salut, que supera la vintena d’activitats programades, dissenyades amb l’Àrea Bàsica de Salut i l’Ajuntament de Pineda per dirigir-se a diferents franges d’edat. L’objectiu és despertar l’interès de la ciutadania en l’atenció a la seva pròpia salut, oferint les eines, la motivació i els coneixements necessaris. Mar Latorre, tècnica de Salut de l’Ajuntament ha explicat que continuen apostant per la promoció d’hàbits saludables i aquest any també volen posar l’accent a la salut del planeta.

 

Un total de deu dies amb més de vint propostes en espais arreu del municipi, comptant amb la col·laboració de diferents entitats i associacions. També amb l’expertesa de professionals com Esteve Avellana, director d’Atenció Primària i a la Comunitat IAS-ICS Girona, i Lluïsa Mas, subdirectora Regional de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya.

Els actes de la Setmana de la Salut estan pensats per tota la ciutadania. En el cas dels més petits, Mar Latorre ha destacat la Festa Infantil ‘La Galàxia Saludable’ aquest dissabte al matí a l’escola Sant Jordi, on infants i famílies gaudiran de jocs i música, i es repartirà fruita. L’objectiu de la festa és treballar l’activitat física, l’alimentació saludable, la son i el benestar emocional.

 

1

1

1

 

D’entre les activitats programades, destaca la 1a Taula de Salut Local, que reunirà els professionals citats juntament amb tècnics i entitats municipals a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

També hi haurà participació de professionals, en aquest cas de la nutrició, en els tallers i xerrades sobre alimentació saludable, dirigits específicament a joves. També ofereix activitats amb la col·laboració d’entitats com la xerrada a càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació, que s'ha fet aquest matí.

 

1

 

També destaca la Festa infantil «La Galàxia Saludable», amb la Gasol Fundation. A nivell local, l’Associació Mare Nostrum proposarà un tastet de sardanes i l’Associació de Dones Pinedenques diferents tallers.

 

 

L’activitat física com a motor

Els efectes positius de l’activitat física sobre la salut són un fet. És per això que la setmana proposa gran varietat d’activitats també en aquest sentit: ioga, chi-kung, marxa nòrdica o jornades esportives als centres educatius en són alguns exemples. Clourà la setmana la «Pedalada de contes», combinant un passeig en bicicleta pel Passeig de Mar amb parades per explicar contes.


 


 


1