Vés al contingut
1

El nou carril bici de Pineda connecta l’estació de RENFE amb l’Institut Pineda i ha estat finançat per la UE

 

 

El traçat té una longitud de 2.312 metres i connecta de nord a sud, passant per diferents equipaments municipals d’interès. Està finançat pels fons europeus Next Generation, per situar Pineda dins dels nivells de mobilitat sostenible planificats per la Unió Europea.

El carril bici passa per l'Institut Pineda, les escoles Mediterrània i Jaume I, l’Espai Jove-Can Jalpí, l’Església, la Biblioteca M. Serra i Moret, l’Ajuntament, Oficina de Turisme i Can Comas, així com les zones residencials adjacents i la plaça de l’Estació. El projecte ha inclòs també la remodelació del carrer Mn. Antoni Doltra davant del Centre Cultural, per pacificar el trànsit i millorar l'espai per al vianant.


 

Finançament europeu

La normativa europea per a la mobilitat sostenible marca la progressiva reducció de la contaminació i el compromís amb el medi ambient i la salut. Ha comptat amb el suport econòmic dels Fons Next Generation UE i el seu cost global ha estat de 308.325,25€.


 

Nous aparcaments per a bicicletes i noves marquesines

L’Ajuntament ha informat que complementarà aquest carril bici amb un altre projecte Next Generation amb 33 zones d’aparcament de bicicletes, 4 plataformes de parades de bus, i 11 noves marquesines per millorar el servei del transport públic de viatgers i la mobilitat.