Vés al contingut
dones

Pineda commemora el Dia Internacional de les Dones, amb més d’una vintena d’activitats

Pineda commemora el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb més d’una vintena d’activitats programades entre el 5 i el 17 de març. L’Ajuntament pretén donar protagonisme a les dones, sensibilitzar i conscienciar a la societat de la necessitat d’aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones. Ho fa a través d’un programa especial d’activitats dirigides per a tots els públics. Tallers, exposicions, conferències, activitats esportives, teatre, cinema, una excursió, exhibicions i performance pels joves són algunes de les propostes.

Per tercer any consecutiu es proposa l'activitat en línia "La dona de la teva vida". Consisteix a penjar una fotografia -a les diverses i respectives xarxes socials- d'una dona que hagi estat o sigui un referent a la vostra vida etiquetant-la amb el hashtag #pinedademar8m.

L’acte central de la programació és el 8 de març, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, a les 12 de migdia a la plaça Catalunya. Seguidament tindrà lloc un programa especial al programa És migdia dirigit per la Maria Josep Hernàndez a Ràdio Pineda. L’espai radiofònic comptarà amb la participació de l’Associació d’homes per la igualtat.

Aquest any, com a novetats, la Regidoria de Joventut i d'Esports participen en l'organització del programa. Joventut ha programat a Can Jalpí la Urban Lila, a partir de les 17 h, activitat juvenil on els participants podran percebre la cultura urbana amb ulls de dones. Hi ha programades diverses exhibicions de grafitis proigualtat, de zumba i de Hip-Hop, a més a més, d'una performance que es realitzarà amb la col·laboració dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) d'integració Social. La Urban Lila finalitzarà amb tres concerts de Rap a càrrec de Mayesty Lady, Dj Can Yellow i O.Panoja.

D'altra banda la Regidoria d'Esports a través del Complex Esportiu de Can Xaubet, ha programat dues activitats d'entrada lliure, obertes a totes les dones, amb el lema "Lluita, Defensa't". A les 18.30 h, començarà l'activitat dirigida d'Aerobox, que incorpora diversos esports de lluita amb el moviment de boxa; i a les 19.30, es durà a terme la sessió de defensa personal a càrrec de la Sensai de karate. Per la realització de les activitats establertes caldrà inscripció prèvia a la recepció de Can Xaubet.

Enguany, l'Ajuntament de Pineda de Mar, es suma a la iniciativa de la primera aturada general del 8 de març, convocada per més de 300 organitzacions socials i polítiques, les quals, reclamen la igualtat d'oportunitats i de drets entre dones i homes. Aquesta aturada consisteix a parar de treballar dues hores; d’11.30 a 13.30h i/o bé de 16 a 18 h. Encara que és una crida a tot el personal treballador, es vol potenciar la participació de les dones, ja que l'objectiu principal és evidenciar la importància de la feina del treball femení, utilitzant el lema "si nosaltres parem, es para el món".

A més a més de visibilitzar els problemes de discriminació que pateixen diàriament les dones per accedir al mercat laborar i una vegada a dins, la bretxa d'oportunitats que existeix. El ple que es va celebrar el passat 22 de febrer va aprovar una moció amb motiu del dia 8 de març que, entre d’altres, recull el suport a la vaga convocada pel 8 de març. La moció va ser aprovada per PSC, ERC, PdCat, PsP i ICV amb l’abstenció del PP i C’s.

El programa de Commemoració del Dia Internacional de les Dones compta amb la col·laboració de l'Associació de Dones Pinedenques, Associació GONG, Biblioteca Serra i Moret, el Complex Esportiu Can Xaubet, el Casal d'Avis Les Mèlies, el Casal d'Avis de Poblenou, Centre Oberts El Nus i la Baldufa, l'Escola d'Adults, l'Espai Jove i Ràdio Pineda.