Vés al contingut
1

Els cuidadors familiars no professionals ja poden cotitzar de forma gratuïta a la Seguretat Social

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Des del passat dilluns 1 d'abril, els cuidadors familiars no professionals de persones amb situació de dependència ja poden cotitzar de forma gratuïta a la Seguretat Social.

 

Recordem que La Prestació Econòmica de Cuidadora Familiar no Professional és una prestació econòmica que poden cobrar totes aquelles persones amb dependència (Grau 1, 2 o 3) que tenen un cuidador/a familiar que convisqui amb ells. Ho ha explicat Toni Palacios treballador social de l'Àrea Bàsica d'Atenció Social de l'Ajuntament de Pineda.

 

Amb aquesta mesura, les persones cuidadores podran cotitzar a la Seguretat Social per les seves pensions futures, sense que els hi suposi cap cost afegit.

 

Per poder accedir a aquesta prestació heu d'anar amb la Resolució del PIA (Programa Individual d'Atenció) on surt el nom de la persona amb dependència i el nom del cuidador/a i els DNIs de tots dos a la Tresoreria de la Seguretat Social. A la nostra zona la més propera està a Mataró, C/ Jaume Balmes, 32 al primer pis, i no cal anar amb cita prèvia.

 

Els cuidadors i cuidadores que vagin a la Seguretat Social han de portar el llibre de família per veure el grau de parentesc i la sol·licitud per demanar el conveni especial. Aquesta sol·licitud la poden recollir a les oficines de Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda.

 

Per a més informació també us podeu dirigir a les oficines de Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda al c/Major 44, telèfon 93 767 15 60, i també al Centre Cívic Poblenou.

 

Info

Arxiu PDF