Vés al contingut
1

Fins el mes de febrer es du a terme la campanya de poda dels arbres de Pineda

Fins els mes de febrer, la Brigada Municipal de jardineria de l’Ajuntament, i l’empresa Espais Verds estan duent a terme els treballs de poda de l’arbrat públic. S’ha començat pel barri de Poblenou i s’anirà seguint per la resta del poble. La poda es duu a terme sense fer afectacions al trànsit rodat, tret de les zones d’aparcament on hi ha arbres que es demana als veïns que no hi aparquin el seu vehicle mentre durin els treballs de la poda. Manteniment sostenible de l’arbrat públic

El cap de jardineria de l'Ajuntament de Pineda, Guillem Palau, ha dit que «Pineda compta amb més de 8000 arbres i alguns d'ells s'han de podar cada any, amb un gran volum de feina». Pel que fa a la poda dels plataners, ha dit que «és un arbre que en forma natural fa 35 metres d'alçada i això no és possible dins la trama urbana». També ha dit que «darrerament perd la fulla abans pel canvi climàtic i també pateix algunes malalties».

Ja ha avançat que al carrer de Mar es farà una gran poda aquest any i per la propera primavera farà una gran brotada i es podrà recuperar.

 

Fa gairebé un any que des de la secció de Parcs i Jardins han deixat d'utilitzar herbicides químics, pesticides i adobs químics i pràcticament només utilitzen productes respectuosos amb el medi ambient (herbicides d'origen natural, adobs orgànics, crenoteràpia i fitosanitaris ecològics). Aquesta metodologia de treball obliga a adaptar els espais verds del municipi i preparar-los per a ser més autosuficients.

Una de les accions que s'han fet ha estat la implantació de prat mediterrani a les places perifèriques amb un ús menys intensiu: Can Bel, Can Bepa i plaça del carrer Anoia, utilitzant una varietat de llavors autòctones que conformaran un prat florit durant la primavera. Guillem Palau ha afegit que les properes setmanes es plantaran nous arbres al passeig de Mar, i a altres punts. Alguns d'aquests arbres serviran per substituir els arbres que es va emportar el passat temporal.


1