Vés al contingut
1

Mor Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó

El president del Grup Pa, Vi i Moltó, el calellenc Jaume Pruna, va morir ahir a la tarda. Va ser condecorat també amb el Premi Ciutat de Calella el 2017 pel seu compromís amb la cultura popular i tradicional i dinamitzador social, sobretot a Calella. Justament ara fa només unes setmanes es va estrenar un capgròs, amb el nom 'L'Avi Pruna' en un acte que ell mateix va presidir i va ser el darrer acte en que se l'ha vist en públic. Actualment vivia a la Residència de Gent Gran Els Arcs de Pineda, població amb la que també hi ha tingut sempre una gran vinculació.

El Grup Pa, Vi i Moltó es va formar a Calella el 1969, en concret al Collet de Sant Andreu on ja hi era el mateix Jaume Pruna. (foto del llibre l'Abans de Calella).

 

1

Durant dècades s'han encarregat de fer festes populars i gastronòmiques, amb restauracions de fonts i altres elements culturals sobretot a Calella i a la Serralada del Montnegre, però també en altres punts del país.

Aquest grup també ha fet diverses publicacions entre les que destaca el llibre dels 40 anys d'aquesta entitat, publicat el 2009 amb el nom 'El temps ha passat volant'.

Justament, gran part del seu patrimoni ja va ser donat ara fa unes setmanes al Museu Arxiu de Calella i el grup va anunciar que aturava les activitats degut a l'estat de salut delicat del seu president.

 

Foto de portada de Calella.com