Vés al contingut
1

Avui és el Dia Internacional de la Internet Segura

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Avui (11 febrer) és el Dia Internacional de la Internet Segura.

Es celebra cada mes de febrer amb l'objectiu de promoure l'ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment en infants i joves. N'hem parlat al programa Salut i Més de Ràdio Pineda. Xavi López, psicòleg del CSMIJ, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de l'Alt Maresme, ha explicat a Ràdio Pineda que «s'ha de retardar l'edat d'exposició a les pantalles, ja que els joves estan en edat de creixement».

El caporal Llorenç Silva de Mossos d'Esquadra ha explicat que «algunes pràctiques digitals poden esdevenir delictes i que potser el jovent no n'és conscient".

 

El caporal Llorenç Silva també recorda que «s'ha d'anar amb compte amb la identitat digital, les dades personals que posem a la xarxa, perquè algú les pot utilitzar en contra nostra». Els Mossos d'Esquadra confirmen que s'han comès diversos delictes penals a la xarxa a l'Alt Maresme, com el 'grooming', és a dir, captar informació d'una persona per coaccionar-la.

Lluny de criminalitzar els infants i joves, campanyes com el Dia Internacional de la Internet Segura es fan amb l'objectiu d'educar i acompanyar els joves en el món digital.

 

1