Vés al contingut
1

L'Alcalde de Pineda diu que "es vetllarà per la seguretat dels pinedencs i del personal municipal'

Escolta aquí l'entrevista a Xavier Amor

 

  • Les mesures garanteixen els serveis essencials i a la vegada limiten l'exposició del personal municipal.


 

  • Es prohibeix llençar mobles a la via pública.


 

El Comitè de Seguiment del Coronavirus a Pineda ha decretat avui noves mesures per tal de frenar la transmissió del virus Covid-19 al municipi i limitar l'exposició del personal municipal per complir amb el decret 436/2020 de 14 de març en el qual es declara l'estat d'alarma. Aquestes noves actuacions es basen a garantir els serveis essencials municipals, optimitzar al màxim els recursos i limitar l'exposició del personal municipal.


 

Neteja, desinfecció de carrers i mobiliari urbà i recollida d’escombraries
Pel que fa als serveis municipals, tots els esforços es destinaran a la neteja i desinfecció de carrers i mobiliari urbà i la recollida d’escombraries. La plantilla municipal es dividirà en torns per poder garantir aquests serveis i també per seguretat dels propis treballadors, per evitar contagis. Pel que fa a la recollida d’escombraries i recollida selectiva es mantindrà amb normalitat.


 

Suspesa la recollida de mobles i l’ús de la deixalleria per particulars
Per tal d’optimitzar els recursos queda suspès el servei de recollida de mobles municipal. D’aquesta manera, i fins que duri l’estat d’alarma, no es podran deixar mobles en la via pública. Per altra banda, l’ús de la deixalleria municipal es limitarà a industrials i serveis municipals.


 

Personal municipal: garantits els serveis bàsics i aplicació de teletreball

Buscant l’equilibri entre oferir els serveis bàsics i essencials al ciutadà i exposar al mínim al personal municipal, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha adoptat mesures per tal que tot el personal treballador que puguin compatibilitzar les seves tasques amb el teletreball, puguin treballar des de casa. En la resta de serveis que es necessita una assistència personal i d’atenció al públic, es reduirà la presència de treballadors que cobriran els seus torns per torns que minimitzarà el contacte i els possibles contagis.


 

Dispositius de seguiment a col·lectius vulnerables

De la mateixa manera, pel que fa als serveis socials municipals tindran la màxima atenció a les necessitats que puguin sorgir per atendre als col·lectius més vulnerables com l’atenció a la gent gran, la cobertura de necessitats alimentàries, etc.


 

Suspensió de l’activitat institucional

També s’ha suspès tota l’activitat institucional de l’ajuntament com les juntes de govern local, les comissions informatives, la junta de portaveus i el Ple Municipal d’aquest mes de març.

 

Foto d'arxiu