Vés al contingut
1

Els partits polítics de Pineda mostren unitat d'acció davant el coronavirus

L’Ajuntament de Pineda estudia mesures econòmiques per empreses i autònoms afectats per la crisis del Covid-19


 

  • S’estudia l’ajornament i devolució d’impostos municipals i establir línies d’ajuda.

  • Podeu consultar les diferents convocatòries d’ajudes al web www.pinedademar.cat/coronavirus-ajudes


 

L’aturada de l’activitat econòmica degut a la crisis sanitària del coronavirus Covid-19 comportarà problemes econòmics a empreses i autònoms. Tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat ja estan estudiant algunes mesures per combatre'ls. Complementàriament a aquestes mesures, l’Ajuntament de Pineda de Mar estudia mesures econòmiques en les competències municipals per tal d’alleugerir la situació a les empreses i autònoms de Pineda.

Entre d’altres mesures s’està estudiant l’ajornament dels terminis de pagament de certs tributs municipals, la reducció proporcional de taxes municipals en serveis que no es poden arribar a oferir, com ara la d’ocupació de la via pública per part d’establiments de restauració i l’impost de béns immobles (IBI) a empreses i comerços del municipi.

 


 

Agilitzar el termini del pagament a proveïdors

L’Ajuntament garanteix el pagament als proveïdors municipals amb el compromís de mantenir els terminis de pagament tot i la situació d’estat d’alarma decretada el passat dissabte. La mitjana de dies de pagament ara mateix és de 28 dies.


 

Ajudes del totes les administracions

Durant aquests dies es preveu que es vagin publicant les diferents ajudes de les diferents administracions. A mesura que es vagin publicant, les podreu consultar a través del lloc web especialment habilitat www.pinedademar.cat/coronavirus-ajudes


 

Els partits polítics de Pineda mostren unitat d'acció davant el coronavirus

 

Xavier Amor (PSC): «Estem centrats en donar solucions a aquesta crisi i totes les energies hi estan posades»

Escolta aquí l'entrevista

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor, ha explicat que fan reunions telemàtiques amb algunes excepcions com ara la signatura de decrets d'alcaldia. Ha dit que «està en contacte amb tots els partits» i la voluntat és aplicar mesures econòmiques pels empresaris pinedencs. Xavier Amor ha dit que «hi ha una situació estressant però caldrà donar-li les millors solucions possibles». Ha afegit que «hi ha un equip tècnic i una comissió per donar sortida a diferents propostes de mesures i alguns partits polítics també hi han fet aportacions». Ha dit que «les primeres mesures seran d'ajornaments, però algunes acabaran essent de no cobrament» i per això, ha dit que «el pressupost municipal pot acabar patint importants modificacions». Ha demanat que les institucions superiors facin arribar «de veritat els ajuts, perquè si no ho acabarà assumint els ajuntaments». Ha dit que «volen estar al costat de tothom i ho farà el govern i la oposició».

 

També ha dit que s'apliquen ajuts en matèria social, a domicili i adaptant els diferents serveis municipals. Ha dit que mai ningú s'havia imaginat l'actual escenari i davant d'això cal articular la millor solució possible.


 


 

Mònica Palacín (ERC-JxP): «S'han de prendre totes les mesures que serveixin per lluitar contra l'emergència sanitària»

Escolta aquí l'entrevista

 

Mònica Palacín ha dit que «tots els responsables polítics voldrien posar mesures per superar la situació el més ràpid possible». També ha dit que «Pineda no està al marge». També ha dit que «les mesures d'ajuts de la Generalitat o l'Estat seran importants i caldrà saber-ho traslladar a Pineda». Ha dit que «caldrà fer un esforç enorme perquè els ingressos dels pinedencs es veuran «greument afectats» i per això cal ajudar a tothom que ho necessiti.

També ha fet referència als suport de menjadors escolars i ha fet un agraïment a tothom que ho fa possible. Ha dit que «hi ha una emergència sanitària real i algunes famílies ho viuen en primera persona». Ha demanat «intentar evitar l'angoixa i fer més portable el confinament, i per això, no poden fallar els serveis bàsics». També ha dit que «som un país meravellós i es demostren novament xarxes de solidaritat» i ha fet una crida a acudir a la cultura i a cuidar-nos el màxim possible, ser estrictes amb la informació, i confiar en la gent que treballa per superar-ho a nivell global.

També ha fet un missatge per tota la població i pel personal que ha de treballar en qualsevol tasca necessària i ha dit que «aquesta gran crisi ens ha de fer més forts i més solidaris».


 

Marcos Ortega (Pineda en Comú): «Caldrà un pla de xoc econòmic i social a Pineda per donar resposta a moltes necessitats»

Escolta aquí l'entrevista

 

Marcos Ortega ha dit que «vivim un fet extraordinari i això ens ha obligat a canviar tots els nostres hàbits», per això demana «ser responsables i fer les coses bé seguint els consells de les autoritats». En matèria de política local ha afegit que caldrà un «pla de xoc perquè hi ha molta gent depenent i que necessita atenció, i l'economia s'ha aturat».

També ha dit que és important que totes les administracions sumin esforços per superar quan més ràpid millor aquesta situació. També ha dit que «les retallades d'anys passats han fet aflorar les necessitats actuals» i ha estat molt crític amb les mesures que han reduït recursos al sistema sanitari. Ha dit que «davant d'una catàstrofe com l'actual es pot veure que ens falten recursos». Ha defensat un cop més la salut i l'educació. Marcos Ortega ha dit que «estan al costat del govern de Pineda perquè cal anar plegats». Ha demanat a la població «més consciència, més solidaritat» i ha fet un agraïment a tothom que respon. Ha dit que «la solidaritat és un be que cal potenciar per millorar la societat». També ha demanat que la gent dediqui hores a reflexionar, a canviar hàbits, iniciar projectes, estar amb la família o llegir. També ha fet un agraïment a tothom que treballa en feines essencials.


 

Noemí Llorens (En Marxa-JsCat): «Volem que es pugui centralitzar des de Pineda una oficia que aglutini tots els ajuts i reforçar serveis com ara el SIAD»

Escolta aquí l'entrevista

 

La regidora portaveu d'En Marxa-JxCat, Noemí Llorens, ha dit que «el seu partit està impulsant idees per donar solució a la situació actual». Ha fet un agraïment a tothom que està ajudant en la sortida a la situació, i dels ajuts promesos des de la Generalitat i el Govern espanyol. També ha dit que «es treballa en aplicar mesures que ajudin a famílies i comerços i empresaris, on també hi han fet aportacions».

Noemí Llorens ha dit que «volen que l'Ajuntament de Pineda pugui obrir una oficina que centralitzi les gestions a fer ara o en un futur proper». També ha dit que caldran ajudes en el pagament de lloguers i el reforç de les atencions domiciliàries i el SIAD d'atenció a les dones maltractades ja que la situació actual és encara més dramàtica per elles.

També ha afegit que «han fet públic un comunicat» i ha reconegut que «tindrà un gran impacte en el pressupost municipal i caldrà veure quines mesures es prenen». També h dit que caldrà fer en un futur «un estudi de l'impacte econòmic que haurà tingut la crisi a tots els sectors de Pineda, econòmics i socials». Ha afegit que «volen col.laborar i volen sumar».

També ha tingut un missatge positiu per dir que «aquesta situació ens pot fer sentir més aprop de la nostra família i cuidar-nos més».