Vés al contingut
1

El temporal de mar ha afectat greument el Passeig Marítim de Pineda

Fotos Passeig Marítim: Ràdio Pineda - Fotos Hortsavinyà i Can Carreras: Policia Local Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor, a l'informatiu de les 13h,

 

El temporal de mar ha afectat greument el Passeig Marítim de Pineda. Entre la Riera de Pineda i prop de l'estació, on acaba el C/ Bertomeu, es concentren les destrosses més importants.

 

El mar ha arrossegat la sorra, carril bici, bancs, gronxadors, palmeres i altres arbres, deixant un panorama desolador. La Brigada Municipal de Pineda va estar retirant ahir mobiliari urbà del passeig per evitar que s'ho emportés el mar, però molts elements estaven fixats ab formigó i no els van poder retirar. La força del mar i l'enfonsament de la sorra del passeig els ha descalat i arrossegat.

1

 

2

 

També perilla l'Estació de Bombament de la platja, on l'aigua pica directament a la caseta, ja que no queda protecció. L'Ajuntament ahir ja va advertir l'ACA, l'Agencia Catalana de l'Aigua del perill de l'Estació de Bombament.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor,  ha dit a Ràdio Pineda que "la canonada està rebent els cops de les onades, està descalçada i tocant la cimentació. Xavier Amor ha dit que cal fer un canvi d'ubicació de l'estació de Bombament de la Depuradora, i cal que el Consell Comarcal i l'ACA preparin aquest canvi en vistes al futur. "

 

3

 

Val a dir que els problemes es centren en aquest tram de la platja de la Riera. En canvi, s'ha salvat la platja dels Pescadors, la Platja dels Pins i la Platja de Poblenou.

 

2

 

2

 

En aquesta entrevista, Xavier Amor, ha dit a Ràdio Pineda, que la platja ha patit molt. Ha dit que a la zona on hi ha l'escullera s'ha salvat, però l'altre tram central de la platja el temporal ho ha destrossat. Ha explicat que "es pot fer una solució temporal, però cal repensar-ho tot a llarg termini de forma definitiva". Ha dit que enten que cadrà una gran inversió de les administracions, que a la llarga sortiria més a compte que anar fent reparacions cada any".

 

Xavier Amor ha dit també que prèviament, la Brigada havia estat retirant mobiliari urbà que s'han pogut salvar. Els altres elements, com ara uns tobogans i gronxadors que abans estaven a la plaça Espanya, tenien unes bases de formigó que impedia retirar-los i els ha arrossegat el mar.

 

En l'entrevista, aquest migdia, l'alcalde de Pineda ha dit també que un estudi del Ministeri recull que hi ha uns espigons artificials a Santa Susanna que perjudiquen la platja de Pineda. Aquest impedeix que la sorra que baixa del delta de la tordera arribi a Pineda. És un tema que cal demanar i està en estudi per part del Ministeri.
 

 

 

 

La Riera de Pineda baixa amb molta força i el curs s'ha desbordat a la part alta, inundant en alguns trams la carrertera d'Horsavinya. El Passeig ha quedat tallat al trànsit perquè s'ha desfalcat per sota.

2

 

En el curs baix, el Pont de les Creus continua impracticable. De fet, totes les rieres de Pineda estan afectades i des d'ahir i durant la nit, la Brigada Municipal i la Policia Local de Pineda han hagut de fer tasques d'emergència.

 

També hi ha hagut esllevisades en els accesos a Can Carreres, des de Pineda i des de Calella, segons ha informat la Policia Local.

2

 

La Policia Local de Pineda ha fet una crida aquest matí a continuar respectant el confinament i no anar a veure els efectes del temporal a la platja.

 

Totes les fotos a Facebook de Ràdio Pineda