Vés al contingut
1

Els fixes discontinus sense ERTO ja poden acollir-se a una prestació de 90 dies (la mateixa que si estiguessin dins un ERTO)

Foto: Unsplash

 

Els treballadors fixes discontinus que no hagin estat inclosos a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ja poden acollir-se a una prestació de 90 dies -la mateixa com si estiguessin considerats dins els ERTOs- per a poder cobrar l’atur que els hi pertocaria. Un nou decret del Consell de Ministres reconeix aquest col·lectiu més vulnerable de treballadors i treballadores aquest dret.

 

Fa uns dies, Ràdio Pineda vam informar de la preocupació dels treballadors del sector de l'hostaleria que s'havien quedat sense prestacions ni atur, i a més, en alguns casos, l'empresa no els havia inclòs en un ERTO.


 

Ara, el nou Reial Decret del Consell de Ministres (publicat al BOE el Real Decret-Llei 1/2020, de 21 d’abril) recull que podran acollir-se a una prestació de 90 dies, fins i tot, encara que ja hagin esgotat tot el seu atur o no hagin cotitzat el temps suficient.


 

Així doncs, i com a resum: (Font: Col·lectiu Ronda):

  • -Si l'empresa va fer un ERTO i el treballador estava en situació d'alta a la mateixa: accés a la prestació d'atur des de la data d'efectes de l'ERTO

  • - Si l'empresa va fer un ERTO i estava en període d'inactivitat: atur a partir de la data de crida.

  • - Si s'interromp l'activitat per causa diferent a un ERTO: atur i extensió fins a un màxim de 90 dies.

  • - Si l'empresa no efectua la crida i s'estava percebent la prestació o subsidi d'atur: se segueix percebent i es prorroguen els efectes de la mateixa fins a un màxim 90 dies.

  • - Si l'empresa no efectua la crida i el treballador no havia generat el dret a prestació/subsidi d'atur: accés a un subsidi extraordinari per un període màxim de 90 dies.

.https://www.cronda.coop/coronavirus/Actualitat/RD-15-2020-noves-mesures-laborals