Vés al contingut
1

Units per Avançar demana al govern de l’Estat ajudes a fons perdut per a empreses, pimes i autònoms en dificultats

Considera que «l'actual crisi econòmica és essencialment una crisi de liquiditat». Si no es resol immediatament, donarà lloc a una greu crisi social segons asseguren. Davant d’aquesta situació, Units per Avançar proposa aquestes mesures:


 

  1. injectar liquiditat de manera immediata a les empreses amb dificultats mitjançant ajudes directes (transferències o subvencions a fons perdut). Tant l'Estat com la UE han d'assumir aquesta responsabilitat.

     

  2. injectar també immediatament liquiditat a les empreses a través de línies de crèdit amb aval de l'ICO. Si bé l'Estat ja ha aprovat aquesta mesura, la burocràcia de la pròpia Administració i les exigències d'algunes entitats bancàries estan impedint la seva efectiva materialització i posen en risc la viabilitat i continuïtat de moltes empreses, especialment, pimes i autònoms. Units lamenta, a més, la lentitud d’Europa per respondre a aquesta veritable urgència. Manifesta, per tant, la seva preocupació i alerta sobre la gravetat que la liquiditat no hagi arribat ja a les empreses.

     

  3. Mesures individualitzes i per sectors de recuperació econòmica mitjançant un gran pacte entre sindicats i patronals, posteriorment assumit pels responsables polítics.

     


 

Per aquest motiu, Units apel·la «a la responsabilitat de l'Estat i demana al Govern que adopti les mesures necessàries per accelerar al màxim l'efectivitat de les mesures adoptades en matèria de liquiditat, que valori la necessitat de materialitzar ajudes directes i que promogui el pacte necessari amb els agents socials».