Vés al contingut
1

Residència Els Arcs: 'Hem fet una pila de protocols per mantenir el virus a ratlla'

 

 Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Escolta AQUÍ la salutació de la residència

 

La residència de gent gran de Pineda Els Arcs, a dia d'avui, no te cap cas de Coronavirus entre els seus residents i treballadors. I no ha estat una tasca gens fàcil, ja que els professionals que hi treballen fan tot el possible per mantenir controlat el virus. El gerent de la residència Els Arcs Enric Creus ha dit que de moment estan bé.

 

1

Les persones grans de la residència estan bé. Foto: Residència Els Arcs

 

 

Desde que va començar el confinament s'han aplicat molts protocols per extremar les precaucions i evitar contagis. Enric Creus ha dit que 'hi ha més tensió, més feina i més preocupacions' però alhora valoren positivament el resultat.

 

2

Dues treballadores ben protegides amb mascaretes, pantalles i guants. Foto: Resdiència Els Arcs

 

 

De la seva banda, els residents de Els Arcs viuen bé el confinament però amb ganes de veure a les seves famílies i fan videoconferències per mantenir el contacte. Enric Creus ha explicat que s'han incrementat les activitats per mantenir la ment ocupada dels residents.

 

3            Els i les residents fent activitats. Foto: Residència Els Arcs

 

 

I pel que fa als i les professionals que treballen a la residència, Enric Creus ha dit que tenen dies de tot, ja que el confinament a aquestes alçades, pesa. Però diu que son un equip i s'ajuden els uns als altres.

 

4

L'equip de la residència. Foto: Residència Els Arcs

 

 

 

Recordem que les quatre residències de Pineda disposen d'un seguiment telefònic i presencial per part d'un equip de suport format per dos metges i dues infermeres de l'ambulatori pinedenc. Enric Creus també ha fet un agraïment per la col·laboració que mantenen amb aquest equip de l'EAP Pineda.

 

8

Enric Creus gerent de la residència. Foto: Residència Els Arcs

 

 

Arran de la pandèmia i el confinament, les residències de persones grans de Catalunya depenen ara del Departament de Salut de la Generalitat. El gerent de la Residència Els Arcs Enric Creus ho ha valorat positivament i ha recordat que Els Arcs és la única residència de Pineda amb la categoria A, que atorga la Generalitat, per la capacitat d'atenció, per les instal.lacions i la cura dels residents i la capacitat de l'equip tècnic i mèdic de la residència.

 

 

Actualment la Residència Els Arcs té 82 residents i 55 professionals treballant. Tampoc s'ha detectat cap cas de Covid-19.

 

L'entrevista al gerent de la Residència Els Arcs la podeu tornar a escoltar al servei de Ràdio a la Carta de Ràdio Pineda.

 

 

Ràdio Pineda emet cada dia, des d'aquest dilluns i fins dijous, una ronda de trucades a les Residències de Pineda per tal de donar visibilitat a la tasca que fan els i les professionals que hi treballen i també per conèixer com viuen els confinament els residents.

 

Aquest dimarts entrevistarem a Raquel Barnau, coordinadora de la residència Mini-Park. L'entrevista la podeu escoltar a les 8:40h del matí a Ràdio Pineda.