Vés al contingut
1

Raquel Camps, de Càritas: «Situacions que abans ja eren greus, ara són urgents»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Càritas Santa Maria, com totes les entitats socials, ha hagut de multiplicar tots els esforços d'atenció a les persones i suport bàsic arran de la Crisi del COVID-19. La presidenta de Càritas Santa Maria, Raquel Camps, ha dit a Ràdio Pineda que «situacions que abans ja eren greus, ara són urgents». Raquel Camps ha explicat que persones que ja necessitaven ajuda, ara encara ho necessitaran més. I persones que no havien anat a Càritas s'hi estan adreçant per primera vegada.

 

I és que Càritas fa un suport complementari a d'altres ajuts, i reaccionen a moltes urgències. Per exemple, una mare que per l'angoixa de la crisi se li retira la llet per donar el pit, ha de comprar llet artificial i no té recursos. L'ajut econòmic arriba d'aquí quinze dies. S'acaba el butà, s'acaben els bolquers, una nevera que s'espatlla. Són casos que ha explicat Raquel Camps a Ràdio Pineda.


 

Hi ha moltes persones que estaven en situació molt precària, a l'estiu treballaven i ja no havien de demanar ajuda. Segons explica Raquel Camps, Ara veuen «un daltabaix». Raquel camps també ha explicat que tot el voluntariat s'hi ha abocat a ajudar i acompanyar, des de cada àmbit que ja hi treballen. També han modificat el sistema de la recollida d'aliments, per adaptar-ho a la situació sanitària, segons ha explicat Raquel Camps

1
 

Per fer tot això, demanen ajut econòmic i aportacions a la ciutadania. Ha explicat que han rebut aportacions extraordinàries, entitats que han descarregat aliments o com els diputats del Parlament que dediquen un 25% del sou a les entitats socials per la crisi del COVID-19, i que en el cas de la diputada Mònica Palacín ho ha aportat a Càritas Santa Maria i Càritas Poblenou. Ha demanat ajut econòmic directe, ja que les circumstàncies en que Càritas ha de donar suport són ara molt diverses i urgents. «No ho fem mai demanar diners directament, però ara cal».

 

Número de compte per aportacions: 

1

 

2