Vés al contingut
1

A 3000 persones de Pineda se'ls ha aplicat un ERTO, un expedient de regulació temporal

En total, a nivell local s'han presentat 308 expedients que afecten en concret a 3060 persones a data 1 de maig. D'aquestes persones afectades, a 283 se'ls ha reduït la jornada laboral o bé se'ls ha extingit el contracte per força major, econòmica o productiva de l'empresa on treballaven.

L’informe reflecteix que s’han presentat ERTO en els 30 municipis de la comarca i que la majoria han estat per força major. Pel que fa a les seccions econòmiques, les més afectades han estat les del comerç a l’engròs. l’hostaleria i les indústries manufactureres.


 

A Calella, gairebé 1600 persones també se'ls ha aplicat un ERTO, a Santa Susanna, 350, a Malgrat de Mar gairebé 1000 i a la Palafolls, 760. En total al Maresme els expedients afecten a més de 30.000 persones.

A la darrera setmana s’observa un alentiment en la presentació d’expedients de regulació temporal d’ocupació. Tot i això, en els darrers 7 dies s’han comptabilitzats 41 ERTOS més a la comarca

El comerç a l’engròs i al detall i l’hostaleria són les activitats econòmiques més perjudicades també en poblacions com ara a Pineda i a totes les poblacions costaneres.