Vés al contingut
1

El Govern Municipal proposa a tots els grups polítics fer un front comú per elaborar un Pla de reconstrucció social i econòmica post Covid-19

L’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, (PSC) proposa fer un front comú amb tots els grups polítics de l’Ajuntament amb l’objectiu de poder bastir un Pla de reconstrucció post Covid-19 de Pineda. Aquest pla tindrà com a eixos principals la recuperació social i econòmica del municipi. Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, en els pròxims deu dies es presentarà un document marc que se sotmetrà al consens entre els quatre grups municipals que tenen representació a Pineda: PSC al govern i ERC-JxP, Pineda en Comú i En Marxa-JuntsxCat a l'oposició. Aquest pla, però, també buscarà anar més enllà de la representació política i pretén que hi hagi la participació dels agents econòmics i socials de Pineda de Mar.


 

La durada prevista del pla és d’un any i mig, des de la finalització de la desescalada i fins a acabar l’any 2021

El Pla de reconstrucció social i econòmic del municipi pinedenc exigirà la revisió del pressupost 2020 segons les noves prioritats que s'han generat arran de la crisi sanitària. També determinarà els àmbits estratègics de l'exercici pressupostari del consistori per l'any 2021 i de les seves necessitats per afrontar la recuperació del municipi l'abans possible.


L'objectiu del Pla, davant la nova realitat social i econòmica que ha provocat la Covid-19, és minimitzar els impactes que la crisi sanitària ha deixat a Pineda i que afecta a tots els sectors, sense excepció. 


 

El plantejament inicial, tal com l'alcalde ha traslladat a la reunió de portaveus d'ahir dimarts, és treballar en dos eixos principals:

-la reactivació econòmica i el foment de l'ocupació

-la protecció social.

L'alcalde precisa que la crisi també tindrà conseqüències per l'ajuntament, que per aquest 2020 preveu una davallada dels ingressos en 5 milions d'euros.


 

Malgrat aquest entrebanc, Amor ha apuntat que la suma d'esforços "és del tot necessària en un moment com aquest" i que l'administració ha d'estar a l'altura per donar resposta als problemes de la ciutadania. L'administració, ha afegit, "és la més propera a la gent, la que ha de donar respostes immediates i per aquest motiu esperem que la resta d'administracions ens donin suport per no deixar a ningú enrere".