Vés al contingut
1

Totes les visites de pediatria de Pineda es faran a Poblenou a partir de dimarts que ve

Important reestructuració a l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda a partir de dimarts que ve. Totes les visites de pediatria, tant del CAP de Pineda Centre com les del consultori de Poblenou, es concentraran a partir de dimarts a Poblenou. El motiu és que Poblenou serà un centre sanitari lliure de COVID-19, ja que no es farà cap visita relacionada amb el coronavirus.

En canvi, al CAP del C/ Tarragona es concentraran les proves de COVID de tota la població de Pineda de Mar que tingui símptomes. Només els nens i nenes que tinguin símptomes de COVID s'hauran de desplaçar per fer-se les proves al C/ Tarragona. La resta de visites de Pediatria seran totes a Poblenou. A tots dos centres de salut s'han extremat les mesures preventives donada l'alerta sanitària, ja que com han remarcat, "el virus no ha marxat, segueix present".

Ho han explicat a Ràdio Pineda la directora de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, la dra. Adriana Ramos, i l'Adjunta de Direcció, Mar Masvidal.

Escolta AQUÍ l'entrevista (Informatiu 13h.)


 

Trucar sempre per telèfon abans d'anar

Sigui quin sigui el motiu de la visita, sigui de pediatria o d'adults, des de l'Àrea Bàsica de Salut demanen que truquem abans al nostre ambulatori o bé al telèfon CatSalut Respon, el 061.

També es pot programar la visita a través del portal a internet del Servei Català de la Salut o el portal La Meva Salut.

 

1


 

Proves de COVID al CAP per qui tingui símptomes

A Pineda ja s'estan fent les primeres proves de COVID-19. Només es fan proves als CAP en casos que hi hagi simptomatologia lleu, davant possibles casos greus es derivaran directament a fer les proves a l'hospital. Aquesta prova, que sempre es realitza sota criteri mèdic, té com a principal objectiu detectar de forma precoç els casos, identificar els contactes i fer-ne un seguiment per aïllar-los i evitar un focus de contagi. L’Atenció Primària per tant esdevé un servei clau en el seguiment i contenció de la pandèmia.


Aquelles persones amb simptomatologia es recomana que es posin en contacte amb els centres de salut per telèfon abans d’acudir-hi de forma presencial.