Vés al contingut
1

Des d'avui, totes les visites de pediatria, tant del CAP de Pineda Centre com les del consultori de Poblenou, es concentraran a Poblenou

El motiu és que Poblenou és un centre sanitari lliure de COVID-19, ja que no es farà cap visita relacionada amb el coronavirus.


 

En canvi, al CAP del C/ Tarragona es concentren les proves de COVID de tota la població de Pineda que tingui símptomes. Només els nens i nenes que tinguin símptomes de COVID s'hauran de desplaçar per fer-se les proves al C/ Tarragona. La resta de visites de Pediatria seran totes a Poblenou.

La Dra. Ramos, directora de l'ABS de Pineda, que aplega tot Pineda i Santa Susanna, ha explicat que «el Covid19 no ha marxat i per això s'ha organitzat els ambulatoris per evitar al màxim els contagis».

La Dra. Ramos ha dit que «totes les visites de pediatria es podran consultar amb total seguretat a Poblenou i només en cas de sospita de Covid19, es faria la visita a Pineda».


 

 

Trucar sempre per telèfon abans d'anar

Sigui quin sigui el motiu de la visita, sigui de pediatria o d'adults, des de l'Àrea Bàsica de Salut demanen que truquem abans l nostre ambulatori o bé al telèfon CatSalut Respon, el 061. També es pot programar la visita a través del portal a internet del Servei Català de la Salut o el portal La Meva Salut.


 

Proves de COVID al CAP per qui tingui símptomes

A Pineda ja s'estan fent les primeres proves de COVID-19. Només es fan proves als CAP en casos que hi hagi simptomatologia lleu, davant possibles casos greus es derivaran directament a fer les proves a l'hospital. Aquesta prova, que sempre es realitza sota criteri mèdic, té com a principal objectiu detectar de forma precoç els casos, identificar els contactes i fer-ne un seguiment per aïllar-los i evitar un focus de contagi. L’Atenció Primària per tant esdevé un servei clau en el seguiment i contenció de la pandèmia.


Aquelles persones amb simptomatologia es recomana que es posin en contacte amb els centres de salut per telèfon abans d’acudir-hi de forma presencial.