Vés al contingut
1

Pineda ha sumat més d'un miler de casos de Covid-19 (103 confirmats i 1.113 sospitosos) des de l'1 de març fins avui

Consulta de l'ABS Pineda. Foto: Ràdio Pineda.

 

Pineda ha sumat més d'un miler de casos de Covid-19 (103 confirmats i 1113 sospitosos) des de l'1 de març fins avui. Ara s'ha sabut que el primer cas a Pineda es va detectar l'1 de març i va ser la tercera població en detectar-se un cas, després del Masnou i Malgrat de Mar. El primer cas a la comarca es va detectar el 27 de febrer. El Maresme acumula avui més de 20.000 casos de Covid-19 entre casos confirmats i sospitosos


1

 

Segons les dades de Salut, hi ha hagut fins a data d'avui 17565 casos sospitosos i gairebé 2700 casos confirmats al Maresme. La majoria de casos s'han donat en dones, un 65%. En canvi, pel que fa a la mortalitat, els casos s'han repartit més entre els dos sexes. En total hi ha hagut 536 defuncions al Maresme relacionades amb la Covid-19, 296 dones i 240 homes. La taxa de defuncions fins a data d'avui ha estat d' 11 per a cada 10.000 habitants.


 

El Consell Comarcal del Maresme ha fet públic una àmplia estadística de la comarca, basada en les dades de Salut. El 6 de maig va ser la data amb més casos en actiu al Maresme, 806 concretament, des de l'inici de la pandèmia. A data d'avui hi ha un centenar de casos en actiu, però la pràctica totalitat amb símptomes lleus i per tant, fan la seva evolució i tractament a domicili.

 

 

Casos positius i casos sospitosos

Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica de PCR o una prova de test ràpid, mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica PCR o test ràpid amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.