Vés al contingut
Friends

Dolores Blasco, psicòloga de la Fundació Friends: "Volem fer visible la realitat dels joves amb Síndrome d'Asperger"

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a la psicòloga Dolores Blasco

 

La Fundació Friends és una entitat sense ànim de lucre creada amb la finalitat d’ajudar a joves i a adults amb síndrome d’Asperger, un trastorn de l’espectre autista.

 

Tenen seu al Maresme des del 2016, a Mataró, i treballen per donar oportunitats educatives, laborals i socials a les persones amb aquesta síndrome. Al 2004 es va fundar la seu a Barcelona, a Mataró estan al C/Argentona 59 i també tenen seu a Castelldefels.

 

La situació de pandèmia i aïllament els ha afectat, i avui n'hem parlat a Ràdio Pineda amb la psicòloga Mercedes Blasco, de la Fundació Friends. Ha explicat que les persones amb la síndrome d'Asperger poden ser superdotades, però alhora presenten força dificultats, sobretot el les relacions sociials i la comunicació.

 

La psicòloga de la Fundació Friends h explicat que la situació de pandèmia i l'aïllament que estem vivint ens ha canviat a tots la forma en la que ens relacionem amb el nostre entorn. En el cas de les persones amb autisme, s'afegeixen les dificultats de gestió emocional i adaptació als canvis i, en molts casos, la rigidesa i la simptomatologia obsessiva s'ha vist agreujada.

 

D'altra banda, hem vist com molts d'ells han patit assetjament quan, per prescripció mèdica, han sortit al carrer en els moments previs del confinament, augmentant la por de sortir al carrer i provocant que no poguessin gaudir dels seus drets.  

 

1
A la Fundació Friends reben preparació per al món laboral


 

Com a fundació que es dedica a treballar i ajudar a que les seves necessitats siguin cobertes, treballen per la visibilització d'aquesta síndrome i de les dificultats que han vist agreujades durant aquest període. La visibilització de l'autisme permet eliminar l'estigmatització, afavoreix la comprensió i promou la inclusió i la integració social.


 

Més informació: https://fundaciofriends.org/