Vés al contingut
1

Pineda inaugura la temporada d'estiu i obre el passeig a la Platja de la Riera

Fotos: Ràdio Pineda

 

Policia Local, Agents Cívics i socorristes vetllaran per la seguretat a les platges. Un dron ajudarà des de l’aire a detectar trams pròxims a la seva ocupació màxima.

 

Les quatre platges de Pineda (Poblenou, Riera, Pescadors i dels Pins) s’ha dividit en trams identificats i delimitats i amb un punt d’accés. Cada tram té un aforament que s’ha fixat seguint les mesures de seguretat que regeixen la darrera fase de desescalada.  L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «porten temps preparant la platja de Pineda i avui és un alegria poder obrir el primer tram després de les obres de millora del passeig». També ha dit que «es reforça la neteja i la seguretat en la totalitat de la façana marítima».

Policia Local i Agents Cívics de Pineda controlaran que es respecti aquest aforament, ajudats d’un dron que actuarà els dies de major afluència per determinar quines platges estan a punt d’arribar a la seva ocupació màxima.

 

1

 

1

 

Xavier Amor ha dit que «s'ha muntat un dispositiu de Policia Local amb patrullatge per la platja i quatre agents cívics que també faran tasques durant l'estiu». També ha demanat als socorristes «a fer una feina d'informació i de suport a la gent per donar sensació de tranquil.litat». També s'ha mostrat satisfet de la feina que ha fet la Brigada Municipal i els membres de la Fundació Marpí que seran els encarregats de fer la neteja de tot l'espai.

A partir d’aquest cap de setmana i amb l’entrada d’avui en la fase de nova normalitat Pineda es prepara per rebre visitants a les platges del municipi. Es per això que entra en funcionament el control de l’aforament de cadascuna de les platges.

 

 

Reobertura de la platja de la Riera

Coincidint amb l’entrada en funcionament del control, també s’ha reobert el tram de platja i passeig que va des de la plaça del vaixell a la platja de Poblenou fins el pont de la Riera. Durant tres setmanes aquest tram ha estat tallat per unes obres de reparació que ha executat el Govern de l’Estat. Aquesta part de platja i passeig havia quedat molt malmès pel temporal Glòria. La principal actuació ha estat la retirada de les peces de formigó que formaven el carril bici, substituït per un camí de sauló compactat. Les obres continuen ara des del pont de la Riera fins a l’estació de tren.

 

1

 

1

 

 

La platja de la Riera, entre la Riera de Pineda i fins la platja per a mascotes, ofereix ara una imatge sense el formigó i amb un carril de sauló que dóna més seguretat i una imatge més natural del passeig. L'alcalde de Pineda ha dit que «les obres en aquest tram han acabat, i ara ofereix més seguretat». Pel que fa a les obres del sector de la Platja dels Pescadors, es preveu acabar-les cap al 15 de juliol «però les feines que s'hi fan són molt més complexes i importants».


 

1

 

Platges tancades la Nit de Sant Joan

Les platges de Pineda estaran tancades des de les 20 hores de la Nit de Sant Joan fins les 8 hores per tal d’evitar aglomeracions i concentracions de grans grups i garantir la neteja i desinfecció de la platja per tenir-la enllestida pels i les banyistes de l’endemà.

 

1